Shenbao D Series Aero er navnet og den ligner mistenkelig på en Mercedes forfra   men under skallet skjuler det seg en gammel Saab.
Shenbao D Series Aero er navnet og den ligner mistenkelig på en Mercedes forfra men under skallet skjuler det seg en gammel Saab.

Shenbao: Denne bilen har du sett mange ganger før

Nå har den gjenoppstått – under helt nytt navn.

Saab er historie, men noen av modellene deres lever videre.

For å skaffe friske penger mens konkursen rykket stadig nærmere, solgte Saab i 2009 de tekniske rettighetene til gamle 9–5 og 9-3, til Kina.

Del med Facebook-vennene dine

Bygge videre

Kjøper var Beijing Automotive Group (BAIC), som er en Kinas største bilprodusenter.

Målet deres var å bygge videre på disse to Saab-modellene – og modernisere dem tilstrekkelig til at de kunne leve videre i mange år på det kinesiske markedet.

Slik så den ut mot slutten - Saab 9-5 som ble solgt til Kina.
Slik så den ut mot slutten - Saab 9-5 som ble solgt til Kina.

LES OGSÅ: Og dette er egentlig en Volvo

Mistenkelig lik ...

Siden oppkjøpet har vi sett noen konseptmodeller, men så langt ingen produksjonsklare biler.

På bilutstillingen i Shanghai akkurat nå har denne dukket opp: Shenbao D-Series Aero – en bil som først ser mistenkelig lik Mercedes E-klasse i fronten.

Men hva i ... Dette er ikke hva du tror!

Versting-versjon

Dette er imidlertid ingen Mercedes. Nei, her skjuler det seg i praksis en Saab 9–5. Mercedes-faktoren i fronten er forresten neppe tilfeldig – BAIC produserer nemlig også biler i samarbeid med Mercedes.

Slik bilen framstår i Shanghai skal dette være en ekte versting-versjon. Under panseret har den nemlig en 2,3-liters bensinmotor på 349 hestekrefter, 0–100 skal gå unna på rundt seks sekunder.


Foreløpig viser kineserne den bare som sedan - og det er uklart om det kommer stasjonsvogn-versjon av gamle Saab 9-5 etter hvert.
Foreløpig viser kineserne den bare som sedan - og det er uklart om det kommer stasjonsvogn-versjon av gamle Saab 9-5 etter hvert.


Bare sedan

En eventuell produksjonsklar modell, får nok også mer folkelig motorisering i tillegg.

Så langt har vi bare sett den som sedan, det er usikkert om kineserne også vil satse på stasjonsvogn. I Kina er stor sedan øverst på ønskelista hos veldig mange kunder, det er derfor også ventet av BAIC vil strekke bilen litt ekstra i forhold til Saaben.

LES OGSÅ: Denne Audien skal gjøre det skarpt i Kina

Ertet på seg Volvo

Tidligere har BAIC vist en elektrisk versjon av gamle 9–5. Den vakte stor oppsikt på grunn av navnet.

BAIC valgte nemlig å kalle den C70 – "tilfeldigvis" samme modellbetegnelse som Volvo har brukt i mange år. Det ble ikke spesielt godt mottatt hos svenskene ...

LES OGSÅ: Gammel Saab erter på seg Volvo

Kinesiske BAIC har kalt sin utgave av gamle Saab 9-5 for C70 -
Kinesiske BAIC har kalt sin utgave av gamle Saab 9-5 for C70 -

LES OGSÅ: De gjør comeback med ny SUV