gerard (Foto: Reuters)
gerard (Foto: Reuters)

Pique: – De var raskere, sterkere og spilte den beste fotballen

Barcelona-spillerne var langt nede etter 0-4-tapet, men nekter å gi opp foran returen på Camp Nou neste uke.

Bayern München - Barcelona 4-0

Oslo (TV 2 Sporten): Firemålstapet i Tyskland tangerer Barcelonas største nederlag i Europa. De røk 0-4 både mot Dynamo Kiev i 1997, i finalen mot Milan tre år tidligere og mot Köln i 1980 mens det ble 2-6-nederlag mot Valencia og foreldede Fairs Cup i 1962.

Situasjonen virker håpløs foran returkampen i Spania neste uke.

– Det er 90 minutter igjen. De skal spilles først, og vi skal forsøke, sier Dani Alves.

– De var bedre enn oss, presset oss over hele banen og visste hvordan de skulle spille. De var «på» oss hele veien, og da ble det heller ikke lett for en spiller som Messi, fortsatte Barcelona-spilleren.

72 touch
Ifølge Opta-statistikken hadde en uvanlig anonym Messi kun 72 touch på ballen tirsdag kveld. Bayern München var best i det meste og vant fortjent selv om flere av scoringene var omdiskuterte.

– De løp oss i senk. De var raskere, sterkere og spilte den beste fotballen, sier en nyklipt Gerard Pique til spansk TV 3.

Artikkelen fortsetter under bildet!

messi
messi

Den spanske storavisen Marca slår fast at «Bayern München knuste Barcelona» samtidig som de mener tre av tyskernes scoringer ble feilaktig godkjent. Marca skriver også at Lionel Messi spilte en av sine svakeste kamper noensinne tirsdag kveld.

Barcelona-vennlige Mundo Deportivo kaller spanjolenes forestilling «en katastrofe».

– Vi tapte mot et stort lag. Nå må vi løfte oss så raskt som mulig, sier keeper Victor Valdes.

Barcelona-assistent Jordi Roura sier det på denne måten:

– Det er bare å gratulere Bayern. De er et sterkt lag. Vi spilte ikke så verst før pause, men etter at de scoret sitt andre mål, ble det tungt. Vi vet situasjonen er vanskelig, men vi må forsøke å vinne returkampen. Vi skal gi alt.

Omdiskuterte mål
Arjen Robben fikk en stor sjanse allerede etter to minutter i den første semifinalen, men det tok ytterligere 23 minutter før Thomas Müller dukket opp i boksen og satte inn ledermålet.

Mario Gómez burde vært avvinket for offside da han enkelt styrte inn 2-0-målet fire minutter etter pause, og kamplederne kom i fokus på ny da Arjen Robben økte ledelsen 17 minutter før slutt.

Thomas Müller kroppstaklet Jordi Alba slik at Robben enkelt kunne sett fart alene med Valdes, men det fikk merkelig nok ingen av dommerne på Allianz Arena med seg.

Og da nevnte Müller satte inn kampens fjerde mål åtte minutter før slutt begynte nok de fleste tyskerne på tribunen å planlegge tur til finalen på Wembley 25. mai.