TREKKER SEG SOM LEDER: Islamisten Ubaydullah Hussain. (Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix)
TREKKER SEG SOM LEDER: Islamisten Ubaydullah Hussain. (Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix)

Norske ekstremister hyller Boston-terroristene

«Måtte Allah SWT belønne dem», skriver lederen av Profetens Ummah om brødreparet som står bak bombene under Boston Marathon.

Profetens Ummah har gjentatte ganger, offentlig hyllet terroraksjoner utført i utlandet. Også terrorangrepet i Boston forrige mandag hylles nå av lederen for den ekstreme norske gruppa.

BAKGRUNN:Minst tre drept i bombeangrep mot Boston Marathon

LES OGSÅ: Her er de mest ekstreme islamistene i Norge

På sin facebook-side skriver Ubaydullah Hussain blant annet; «Til helvete med Boston og USA, og må Allah ødelegge Amerika».

Pofetens Ummah-lederen har også lagt ut bilde av terroristene på profilen sin, og kaller brødreparet for «ekte løver».

Ubaydullah Hussain mener terrorangrepet i Boston er ubetydelig sett i forhold til USAs krigføring i utlandet. I en epost til TV2.no skriver han:

«Dette lille angrepet kan ikke sammenlignes med USA sin krigføring mot andre nasjoner som har vart i over flere tiår. Deres feige droneangrep og torturmetoder mot våres brødre, søstre og barn er forkastelig. Hvorfor har ikke det vestlige samfunnet og de vestlige mediene fokus på dette? Utover dette har jeg ingen kommentar.»

713343

(Artikkelen fortsetter under)

LES OGSÅ: Profetens Ummah-mentor til tilhengerne: «Vær stolte av å kalles terrorister»

Delte meninger på nettet

Etter bombeangrepet som tok livet av tre personer og skadet mer enn 170 personer, har både støtteerklæringer og motstridende meninger blitt delt på sosiale medier.

Folk sørget spesielt over åtte år gamle Martin, som mistet livet i terrorangrepet.

Men selv om støtteerklæringene har strømmet på sosiale medier, kommer også noen påminnelser fra folk som har opplevd like meningsløse tap. Twitterbrukere påpeker at 37 mennesker døde i Irak etter flere bombeangrep i forbindelse med valget.

Både Afghanistan og Irak er betente områder etter amerikansk ledede militære operasjoner. Fra de samme landene kommer også mindre støttende meldinger, fra folk som husker krigshandlingene som fulgte med amerikanske soldater.

«Dette skjer hver eneste dag i Irak, og nå vil USA at vi skal be for dem?» skriver en twitterbruker, og laster samtidig opp en bildemontasje av døde, lemlestede og hardt skadde barn.

En annen twitterbruker spør: «husker dere da USA slapp hvit fosfor over Irak og Palestina?».

Sammen med tweeten har han postet en sørgende mann som holder sitt døde barn i hendene.

LES OGSÅ: Avviser at bombemistenkte er pågrepet

Avdekket mye kriminalitet

TV 2 har tidligere avdekket at flere av de ytterliggående islamistene i Norge er tunge kriminelle som har sonet alt fra ransdommer til narkotikadommer.

Den omstridte, islamske gruppen Profetens Ummah, er en av disse grupperingene som har ytterliggående islamistiske holdninger. Blant annet har gruppens leder Ubaydullah Hussain sittet varetektsfengslet for trusler mot to journalister og det mosaiske trossamfunnet.

Ubaydullah Hussains egentlig navn er Arslan Maroof Hussain, og er en ivrig Facebook-bruker. Han har også stått i spissen for en mindre gruppe islamister som ved flere anledninger har deltatt på demonstrasjoner i Oslo.

LES OGSÅ: Irakiske gutter med hilsen til Boston-drepte

HYLLES: Brødreparet Tamerlan og Dsjokhar Tsarnajev, som stod bak bombene som tok livet av tre personer i Boston, hylles nå av den norske ekstremistgruppa Profetens Ummah. (Foto: Skjermdump/TV 2)
HYLLES: Brødreparet Tamerlan og Dsjokhar Tsarnajev, som stod bak bombene som tok livet av tre personer i Boston, hylles nå av den norske ekstremistgruppa Profetens Ummah. (Foto: Skjermdump/TV 2)