Svensson
Svensson

Jonas Svensson: – Må nesten begynne å spille med hjelm

Hvis ikke dommerene slår ned på albuebruk.

Kun 18 minutter var spilt i kampen mellom Haugesund og Rosenborg da Jonas Svensson måtte forlate bane etter han fikk en albue i ansiktet av FHKs Ugonna Anyora.

I ettertid ble det klart at Svensson hadde pådratt seg hjernerystelse og et kutt i leppa. Midtbaneterrieren har tilbragt natten hjemme hos mor og far under overvåkning.

– Jeg husker at jeg gikk opp og så jeg at albuen kom. Så gikk jeg i bakken og kjente at det ble litt fuktig. Når jeg ser på det i ettertid så er det er skummelt. Det er en saftig albue jeg får. Likevel var jeg aldri redd, sier Jonas Svensson til tv2.no.

Les også: Forbannet «Perry» etter Rosenborgs første tap: – Hadde det skjedd utenfor en pub, så hadde det blitt fengsel

Burde vært rødt
Svensson husker ikke så mye av situasjonen, men har sett den flere ganger på TV i ettertid. Han er ikke i tvil - Anyora burde vært utvist.

– Når jeg lå der var jeg usikker, men når jeg så TV-bildene etter kampen fra en annen vinkel er det klar. Det var jo nesten som et slag. Det var skikkelig skummelt. Når jeg lå der så tenkte jeg at det hadde gått noen tenner. Han traff jo meg bare i kinnet. Hadde han truffet meg i hode så hadde det vært mye verre. Det hadde vært helt greit å gi rødt kort der, sier Svensson.

Se episoden i videovinduet øverst!

– Vurderer du å begynne å spille med hjelm?

– Hvis det fortsetter sånn og det ikke blir frispark fremover, så får jeg nesten vurdere å spille med hjelm, sier Svensson.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen reagerer også på at Anyora ikke ble utvist da han traff Jonas Svensson med albuen.

– Det er direkte rødt kort. Det der er noe forbannet svineri og som dommerne sier hvert år at de skal slå ned på. Hadde det skjedd utenfor en pub, så hadde det blitt fengselsstraff, sier Perry om albue-bruken til FKH-spilleren til TV 2 Sporten.

Dommer Kjetil Sælen tok selvkritikk etter kampen og mente kampledelsen ikke var god nok

– Det er for dårlig. Kampen sett under så er det for dårlig av oss i dommerteamet å gjøre feil på så viktige situasjoner. Det er for mye, og rett og slett en dårlig dommerprestasjon, sier Sælen.

På beina igjen snart
Svensson skal bruke de neste dagene til hvile, men har ikke noe planer om å være ut noe lenge. Nå kjenner jeg meg bra. Litt hodepine i går kveld. Går alt etter planen er han på Rosenborg-trening allerede på onsdag.

– Nå kjenner jeg meg bra. Jeg hadde litt hodepine i går kveld. Jeg skal vært fall møte opp på trening på onsdag. Når det er sagt så er ikke hodeskader noe å kødde med. Det er de farligste skadene, så jeg får se hvordan det går, sier Svensson.