idol-web
idol-web

Nå skal «Idol»-kjendisene gi tilbake

– Det blir en søndagskveld jeg tror vil gjøre sterkt inntrykk på folk i de tusen hjem.

Søndag 12. mai sendes «Idol gir tilbake» på TV 2.

Det blir en storslått TV-sending ledet av Stian Blipp og Solveig Kloppen.

Her skal årets finalister, tidligere «Idol»-vinnere, dommere og andre store norske artister motivere nordmenn til å bli Plan-faddere for å gi fattige barn en bedre fremtid.

Trykk her for å bli fadder i Plan Norge!

– Det blir veldig fint å kunne bruke det engasjementet som er rundt Idol i år til å sette fokus på den fine jobben Plan Norge gjør for barn som ikke har det så godt. Jeg har vært så heldig å få reise til Zambia for å møte noen av de heldige barna som har fått hjelp av Plan der nede. Det var en veldig sterk opplevelse, og jeg tror dette blir en veldig fin sending, og en verdig avslutning på en fantastisk Idol-sesong, sier Stian Blipp.

– Jeg er både glad og takknemlig for at «Idol»-deltakerne gir tilbake til barn som verken får oppfylt sine behov eller sine drømmer. Vi håper årets store «Idol»-interesse vil skape engasjement for å gi barn i fattige land en bedre fremtid, sier Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan Norge.

Stor kveld med sterke øyeblikk

12. mai blir en musikalsk festkveld.

På Idol-scenen kommer kjente norske artister som Kurt Nilsen, Tone Damli og Marion Ravn, tidligere «Idol»-vinnere Jenny Langlo og Aleksander With – i tillegg til årets «Idol»-finalister.

Kvelden vil by på sterke øyeblikk. Stian Blipp, Jenny Langlo og Aleksander With har vært på reise med Plan Norge og møtt barn i Zambia, Uganda og Malawi.

Barna lever under fattigdomsgrensen; de har opplevd å miste foreldrene, lever med hiv og aids på nært hold, og noen av dem har blitt giftet bort mens de enda var barn.

– For meg var det utrolig sterkt å få oppleve fattigdom på nært hold. Jeg er veldig glad for at jeg har muligheten til å bidra på Idol gir tilbake. De fleste av oss i dette landet er så ufattelig privilegerte at vi som oftest ikke forstår hvor heldige vi er. Det å kunne se at min hjelp bidrar til å endre liv som trenger det sårt, er helt uvurderlig, sier Jenny Langlo, vinner av Idol 2011.

Håper på tusenvis av nye faddere

Målet med «Idol» gir tilbake er tusenvis av nye Plan-faddere slik at flere barn kommer seg ut av fattigdommen. Sist gang det ble arrangert «Idol gir tilbake», var i 2007, også da i samarbeid med Plan Norge.

Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan Norge, er spent før den store kvelden.

– Jeg gleder meg veldig! Det blir en søndagskveld jeg tror vil gjøre sterkt inntrykk på folk i de tusen hjem, sier hun.

I tillegg til artistene på scenen, vil en rekke tidligere Idol-deltakere stille opp og ta imot telefoner fra nye faddere. Blant annet vil Idol-deltakerne Sandra Lyng Haugen (2004), Bjørn Olav Edvardsen (2005), Bjørn Johan Muri (2007), Maria Mohn (2011), og Idol-dommer Gunnar Greve besvare telefoner fra TV-seere som ønsker å bli faddere.

Plan Norge

Plans arbeid baserer seg på FNs barnekonvensjon. Plan jobber for at alle barn har rett til å gå på skole, få tilgang til helsetjenester, bli beskyttet mot vold, overgrep og forsømmelse, delta i samfunnet og være med å påvirke sine egne liv. Plan er religiøst uavhengig og partipolitisk nøytral.

  • Plan har jobbet for og med barn i 75 år
  • Plan jobber i 50 land i Asia, Afrika og Sør-Amerika
  • Plan har 1,5 million fadderbarn på verdensbasis. Plan Norge har 120 000 faddere
  • Totalt jobber Plan med 84 millioner barn gjennom ulike prosjekter
  • Plan samarbeider med 90 000 lokalsamfunn

«Idol gir tilbake» sendes søndag 12. mai kl. 21.40 på TV 2.

Bli fadder i Plan Norge her.