I HUMØR: Statsminister og leder i Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg, var i humør da han holdt åpningstalen for APs landsmøte på Folkets hus i Oslo torsdag ettermiddag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
I HUMØR: Statsminister og leder i Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg, var i humør da han holdt åpningstalen for APs landsmøte på Folkets hus i Oslo torsdag ettermiddag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Jens gikk rett i strupen på Erna og Siv

Statsminister Jens Stoltenberg var i skikkelig valgkamphumør i sin åpningstale på Aps landsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De melodiøse tonene fra artisten Kurt Nilsen hadde ikke engang forlatt rommet, før statsminister Jens Stoltenberg gikk rett i strupen på regjeringsmotsanderne; Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen.

– Valget vil handle om trygg økonomisk styring, eller usikkerhet for norsk økonomi. Det vil handle om et rettferdig Norge der alle bidrar, eller mer til de som har mest fra før, sa Stoltenberg fra talerstolen under Aps landsmøte torsdag.

LES OGSÅ: Ap som olje og vann i oljesaken

Historisk valg

Stoltenberg påpekte at valget til høsten for første gang står mellom en regjering ledet av Ap eller en regjering til høyre for Høyre.

– I vår 125-årige historie har dette aldri skjedd før. Før har det handlet om et borgerlig alternativ som vendte seg politisk inn mot sentrum. Det nye er at Høyre og Fremskrittspartiet har avklart at de vil regjere sammen.

LES OGSÅ: Sikkerheten på AP-landsmøtet strengere enn på en flyplass

– La oss styre og de klage

Stoltenberg fortsatte med å skryte av alle tiltakene han og Ap har klart å gjennomføre mens de har hatt regjeringsmakten.

– Foran hvert valg har vi hørt fra høyresiden at hvis vi vinner valget, så tar vi Norge i gal retning. Vi har regjert 60 av de siste 80 årene. Så det normale er at vi vinner valget, og de taper valg. Ifølge dem har Norge gått i feil retning i 60 år! Likevel har vi fått et land vi er enig om at er bra. Jeg foreslår at vi fortsetter å vinne valg og styrer, og de taper valg og klager. Så får vi det godt her i landet, sa en engasjert statsminister.

Han avsluttet det hele med å kalle høstens stortingsvalg et av de viktigste i veivalgene siden krigen.

Les alt om Aps historie her