Lars-Kristian Eriksen
Lars-Kristian Eriksen

Odd-spiller slaktet cupmotstander på Facebook

Lars-Kristian Eriksen beskriver Husøy/Foynlands opptreden i cupen som «pinlig». Trener Petter Furuseth bryr seg lite.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd vant komfortabelt over 5-0 Husøy/Foynland og tok seg enkelt videre i cupen.

Men etter kampen gikk Odds profilerte back Lars-Kristian Eriksen til et skikkelig verbalt angrep på cupmotstanderen.

LES OGSÅ: Tippeligaen – resten av Norge 89-4

På sin Facebook-profil beskylder han blant annet Husøy/Foynland for å ta tatt feil av den lokale puben og Husøy Arena, hvor oppgjøret ble spilt.

– 1. runde i cupen pleier å være en festaften, dessverre så det ut som Husøy og Foynland hadde tatt feil av den lokale puben kl. 02.00 og Husøy Arena

– Tok feil av puben og Husøy Arena
– 1. runde i cupen pleier å være en festaften, dessverre så det ut som Husøy og Foynland hadde tatt feil av den lokale puben kl. 02.00 og Husøy Arena, begynner Lars-Kristian Eriksen sitt innlegg med.

Før han fortsetter tiraden mot fjerdedivisjonslaget:

– Her kommer vi med baller til en verdi av 3000,-, og signerte drakter som de kan lodde ut til tilskuerne. Tilbake får vi etterslenger og stygge taklinger, som på mirakuløst vis ikke endte i skader. På sidelinjen står det trener og lagleder og oppfører seg som små barn, applauderer hver eneste stygge takling, og samtidig oppmuntrer til «mer av det». Hauking og fliring på mislykkede pasninger eller skuddforsøk fra Oddspillere forekom også, skriver Eriksen.

Og slår fast:

– Det er lov å forvente mer av voksne menn, spiller ingen rolle om det er fjerde divisjon eller tippeliga. Dessverre ryktes det at dette ikke var tilfeldig, da Husøy og Føynland visstnok er det laget fra Vestfold med mest gule og røde kort i -12. Pinlig og flaut, skjerpings, avslutter Odd-backen med en fortid i blant annet Lyn og Lillestrøm sitt innlegg med.

LES OGSÅ: RBK har mistet hver tredje tilskuer på fem år: – Tilskuersvikt et problem i hele Europa

SLAKTET MOTSTANDER: Lars-Kristian Eriksen skrev dette på sin Facebook-profil. (Foto: Facebook.com/)

– Slik vi oppfattet kampen så var det en ekstraordinær opplevelse og alle spillerne synes kampen var gøy og motiverende

– For oss var en motiverende og gøy fotballkamp
Odds trener Dag-Eilev Fagermo ønsker ikke å si så mye om hvordan han oppfattet kampen.

– Og jeg ønsker ikke å gi noen kommentarer til det Lars-Kristian Eriksen skriver på Facebook. Vi vant kampen og unngikk skader. Vi er ferdige med den kampen nå, slår Fagermo fast overfor TV 2 Sporten.

Husøy/Foynland trenes av Petter Furuseth, som tidligere har spilt for klubber som Stabæk, Brann og Hammarby – for å nevne noen.

Den tidligere toppspilleren tar seg ikke akkurat nær av det Eriksen skriver på sin Facebook-profil.

– Jeg spilte selv på banen og var mest involvert i det som skjedde der. Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde på sidelinjen. Men slik vi oppfattet kampen så var det en ekstraordinær opplevelse og alle spillerne synes kampen var gøy og motiverende, forteller Petter Furuseth til TV 2 Sporten.

Han synes ikke det er unaturlig at spillerne kanskje trådde litt ekstra til i taklingene når motstanderen het Odd og spiller i Tippeligaen.

– Vi la den innsatsen til grunn som vi syntes var nødvendig for at et fjerdedivisjonslag skal ha muligheten til å matche et Tippeliga-lag. Jeg har forståelse for at måten vi spilte på kanskje ble oppfattet som annerledes enn det som vanligvis møter Odd i Tippeligaen, poengterer han.

– Jeg har selv spilt i Tippeligaen og vet hvilke forutsetninger som gjelder i møter med lag fra lavere divisjoner i cupen. Vi i Husøy fokuserer som nevnt bare på at dette var en fotballfest for oss og veldig motiverende å møte Odd, konstaterer treneren.

Sjekk alle resultatene i 1. runde i cupen her

Petter Furuseth Olsen (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

– Nei, jeg pratet med Fagermo etter kampen og det var ikke mer temperatur der på sidelinjen enn det kanskje er i en vanlig Tippeliga-kamp. Det var en artig kamp og all ære til Odd for at de lykkes med å gå videre

– God dialog gjennom hele kampen
– Men er det riktig at det var i overkant mange stygge taklinger?

– Det var en god dialog med dommeren gjennom hele kampen. Det eneste vi snakket om etter kampen var at kanskje noen av de gule kortene han delte ut ikke burde vært delt ut, svarer Furuseth, som også er uenig at det unødvendig høy temperatur på sidelinjen blant trenerne.

– Nei, jeg pratet med Fagermo etter kampen og det var ikke mer temperatur der på sidelinjen enn det kanskje er i en vanlig Tippeliga-kamp. Det var en artig kamp og all ære til Odd for at de lykkes med å gå videre, konstaterer han.

Furuseth har følgende forklaring på hvorfor Lars-Kristian Eriksen publiserte det krasse innlegget etter cupkampen:

– Jeg tror at han bare gjør dette for å drive markedsføring av sin egen person, smiler Furuseth.

PS: TV 2 Sporten har ikke lykkes med å få tak i Lars-Kristian Eriksen for en kommentar til Facebook-innlegget onsdag kveld.