GIR SEG: Mikael Flygind Larsen gir seg - men fortsetter innen skøytesporten som mentor og trener. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
GIR SEG: Mikael Flygind Larsen gir seg - men fortsetter innen skøytesporten som mentor og trener. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Mikael Flygind Larsen (30) legger opp – skal bygge nye skøytehåp i Stavanger

Fortsetter innen skøytesporten som mentor og trener i Stavanger.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mikael Flygind Larsen deltok i OL i både Torino i 2006 og Vancouver fire år senere. I begge mesterskapene noterte han seg for åttendeplass på 1500-meteren.

LES OGSÅ: Bøkko sønderknust etter OL-generalprøven

Han deltok på det norske laget som ble nummer fire i lagtempo i OL 2006. Også den plasseringen ble kopiert i Vancouver 2010.

– OL i 2006 og 2010 var også høydepunkter for meg. Jeg var nære pallen, men nådde ikke helt opp. Pallplasseringen i verdenscupen i 2011 er også et av høydepunktene.

Mangler motivasjonen
Nå har imidlertid Flygind Larsen bestemt seg for å legge opp.

– Det stemmer det. Jeg ble skadet i lysken i fjor høst og jeg har rett og slett ikke den riktige motivasjonen lenger. Det var en tung avgjørelse å ta, men det nytter ikke å fortsette når du ikke er 100 prosent motivert, forteller Flygind Larsen til TV 2 Sporten.

Flygind Larsen mener tredjeplassen i verdenscuprennet i Moskva på 1000-meteren er et av høydepunktene i karrieren.

– OL i 2006 og 2010 var også høydepunkter for meg. Jeg var nære pallen, men nådde ikke helt opp. Pallplasseringen i verdenscupen i 2011 er også et av høydepunktene. Jeg hadde hele tiden et mål om å bli best, men nå må jeg bare innse at jeg ikke lykkes helt med det. Sånn er det bare, sier Flygind Larsen.

LES OGSÅ: God VM-åpning for skøytegutta: – Sverre har mest grunn til å smile

LEGGER OPP: Mikael Flygind Larsen. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Skal bygge skøytehåp i Stavanger
Men Flygind Larsen kommer ikke til å forlate skøytesporten selv om han gir seg med sin aktive karriere.

Fremover vil han være involvert i et prosjekt i Stavanger der målet er å bygge nye skøyteløpere i Stavanger-regionen.

– Jeg skal være med på en ny storsatsning i Stavanger. Der har de fått en splitter ny skøytehall og målet er å bygge opp nye toppløpere i Stavanger-regionen. Det er et samarbeid mellom Wang og de lokale skøyteklubbene der, og for meg blir det mer eller mindre en fulltidsstilling, forteller han.

– Det er stor interesse for skøytesporten i Stavanger og det er en region med god økonomi. Interessen fra sponsorene er stor. Å kunne jobbe videre med skøytesporten i en annen rolle er veldig positivt for meg. Jeg liker å trene og får holde på med det jeg brenner for, fortsetter Flygind Larsen.

LES OGSÅ: Bøkko slo Kramer: – Skulle gjerne hatt noen tideler til

FLYTTER TIL STAVANGER: Mikael Flygind Larsen skal bygge nye skøytehåp i Stavanger. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Vil bli et savn
Han innrømmer imidlertid at han kommer til å savne det å konkurrere selv.

– Det er klart at det blir et savn, men jeg kommer heldigvis til å ha kontakt med miljøet som en del av Stavanger-satsingen, konstaterer 30-åringen.