37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ble onsdag formiddag fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Tingretten bestemte at mannen varetektsfengsles i fire nye uker med brev- og besøkskontroll frem til 16. mai.

LES OGSÅ: Sigrid-saken: 37-åringen ble vist bilder av den drepte 16-åringen

– Fare for flere voldshandlinger

I begjæringen til retten ba påtalemyndigheten om videre fengsling på grunn av bevisforspillelse- og gjentagelsesfare. Det siste er første gang påtalemyndigheten bruker som argument.

– Det knytter seg i hovedsak til de veldig alvorlige forholdene han nå er siktet for. I tillegg til den alvorlige voldsepisoden han ble dømt for i 2007, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt til TV 2.

De viser til at mannen slo en kvinnelig nabo med en jernstang i 2006. Og til rapporten fra de sakkyndige som de mener underbygger at det er fare for at han vil begå alvorlige voldshandlinger om han blir løslatt.

LES OGSÅ: Sigrid-saken: Politiet leter fortsatt etter spor

Fire nye uker

Retten begrunner varetektsfengslingen på fire nye uker med bevisforspillelsesfare. Dette mener 37-åringens forsvarer at ikke holder.

– Slik saken står nå mener vi at dette er feil, sier advokatfullmektig Ida Andenæs til TV 2.

Retten tok derimot ikke stilling til om det er fare for gjentagelse, noe forsvareren påpeker at var riktig.

– Vi mener at dette ikke er gjeldene i vår sak. Vi har to episoder med seks års mellomrom, noe som ikke er nok til å statuere en gjentagelsesfare slik love krever, forteller Andenæs.

Siktede tok betenkningstid, men varsler at han trolig vil anke kjennelsen i løpet av noen dager.

Rettssaken mot mannen er forhåndsberammet til 16. september.

LES OGSÅ: Sigrid-saken: Politiet overvåker låve

Funnet drept

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo natt til 5. august i fjor. Nesten en måned senere, den 3. september ble hun funnet drept i nabokommunen Oppegård.

Sammen med en 64 år gammel mann ble 37-åringen siktet for drapet. 64-åringen ble senere løslatt, men er fortsatt siktet i saken.

Den 37 år gamle mannen nekter for å ha drept den 16 år gamle jenta.