Utviklingssjef i Norges fotballforbund, Stig Inge Bjørnebye. (Foto: TV 2)
Utviklingssjef i Norges fotballforbund, Stig Inge Bjørnebye. (Foto: TV 2)

Sportsdb18 om spillerutvikling: – Ja, vi ble for selvgode på 1990-tallet

Utviklingssjef Stig Inge Bjørnebye innrømmer at norsk fotball ble blendet av gode resultater på 1990-tallet.

Med utviklingssjef i Norges Fotballforbund Stig Inge Bjørnebye i spissen, har NFF de siste årene lagt både prestisje og ressurser i å bedre talent- og breddefotballarbeidet i Norge.

- Det blir gjort mye bra nå. Vi er på riktig vei, sier TV2s fotballekspert Petter Myhre i Sportsdb18 på TV 2 Sport tirsdag.

Se Sportsdb18 på TV 2 Sport tirsdager og onsdager kl. 18. På TV 2 Sumo kan du se alle utgavene i opptak også.

- Men hvorfor har det ikke blitt gjort noe før? Ble Norge og NFF for selvgode på 1990-tallet, Stig Inge Bjørnebye?

- Ja, det tror jeg faktisk du har rett i med tanke på toppnivået vårt. Vi hang ikke med på den internasjonale standarden. Men nå tas det grep og vi ønsker å se fremover. På det internasjonale grasrotseminaret i forrige uke fikk vi stor anerkjennelse for våre utviklingstanker. Vi har ting på gang, sier utviklingssjefen.

Se klipp fra programmet øverst i artikkelen

Petter Myhre mener Fotball-Norge lider under flere år med manglende handling.

Ja, vi lider under at det har tatt for lang tid før det ble tatt tak.

- Ja, vi lider under at det har tatt for lang tid før det ble tatt tak. Det er synd at det har tatt så lang tid, men mye av det NFF gjør nå er meget bra. Både med tanke på spillerutviklere i toppklubbene, men også med tanke at kretsene burde vært mer på banen mot breddeklubbene, sier Myhre.

VG-kommentator Truls Dæhli støtter Myhre.

- Det var mange som blei høye på seg selv i den perioden. Fotballen har nok i en periode vært for opptatt av å forsvare det man gjør, i stedet for å se ut og være veldig åpen og ydmyk, påpeker han.

- Et av de viktigste kriteriene er at vi må være ydmyke. Reise ut til de beste å lære. Hva gjør man i Kroatia? Hva gjør man i Sveits? Slik blir vi bedre, erkjenner toppfotballsjef Nils Johan Semb.