SKADET SEG I RASERI: Da motstanderlaget scoret ble Sverre Litleskare så rasende at han slo skulderen ut av ledd. Nå har DnB Forsikring gått med på å dekke legeutgiftene hans   men først etter at den 30 årige Arsenal supporteren skrev et flammende klagebrev. Nedenfor finner du historiene til ti ulykkesfugler som fikk forsikringskravene sine avvist. (Foto: Privat)
SKADET SEG I RASERI: Da motstanderlaget scoret ble Sverre Litleskare så rasende at han slo skulderen ut av ledd. Nå har DnB Forsikring gått med på å dekke legeutgiftene hans men først etter at den 30 årige Arsenal supporteren skrev et flammende klagebrev. Nedenfor finner du historiene til ti ulykkesfugler som fikk forsikringskravene sine avvist. (Foto: Privat)

Fotballgale Sverre fikk dekket TV-skade

Arsenal-supporter Sverre slo skulderen ut av ledd da motstanderlaget scoret. Legeutgiftene ble dekket av forsikringsselskapet.

– Jeg må si det er fint at DnB har humor. Jeg hadde ikke forventet å få penger, sier Sverre Litleskare (31) til tv2.no.

Litleskare pådro seg fotballskaden under hatoppgjøret mellom London-lagene Tottenham og Arsenal 3. mars. Litleskare satt hjemme hos en nabo i Bergen og fulgte kampen på fjernsyn.

Da Tottenham scoret mål nummer to svartnet det for Arsenal-supporteren fra Vestlandet.

Vi får inn mange rare saker og krav, men denne var veldig morsom

– Da Tottenham scoret brast demningen i meg, og i et vulkanutbrudd av følelser brølte jeg et kraftuttrykk og løftet armen raskt i været. Allerede her gikk skulderen ut av ledd, men likevel rakk jeg å slå i bakken før smertene satte inn, skriver Sverre Litleskare i bloggen sin.

Ti ulykkesfugler som ikke fikk erstatning – les videre!

Fikk gladsvar fra DnB

DnB Forsikring var først ikke enig i at Litleskare hadde rett på erstatning som følge av fotballskaden og avslo 30-åringens krav, kunne avisa Sunnhordland fortelle.

«Skader som man selv forårsaker kan ikke sies å være uavhengig av sikredes vilje og din skade er altså ikke å regne som en ulykke. Vi kan derfor ikke hjelpe deg med erstatning i dette tilfellet», var svaret i første instans.

HYGGELIG SVAR: Her er DnB Forsikrings hyggelige svar på Sverre Litleskares klage. (Foto: Privat)
HYGGELIG SVAR: Her er DnB Forsikrings hyggelige svar på Sverre Litleskares klage. (Foto: Privat)

Etter at Litleskare skrev et humoristisk klagebrev snudde selskapet.

– Vi får inn mange rare saker og krav, men denne var veldig morsom. Denne hendelsen er ikke definert som en ulykke, men er selvpåført uansett hvor hissig man blir. I dette tilfellet har vi hatt en dialog med kunden som skrev en morsom klage og vi har dekket utgifter til lege, sier Thomas Midteide, konserndirektør for kommunikasjon i DnB til tv2.no.

DnBs klagebehandler skriver: «Din meget humoristiske og velskrevne klage har gått som en farsott i skadeavdelingen i dag. Takk for at du skaper humor i vår hverdag. Skribenthonorar på kr 575,- overføres som avtalt til din konto. Riktig god bedring med skulderen.»

– Jeg må presisere at dette ikke er en erstatning, men heller et skribenthonorar. Jeg skjønner at de ikke kan gi erstatning på et så tynt grunnlag, sier Litleskare.

LES OGSÅ: Banankaster utestengt fra all fotball i tre år

På det tidspunktet var jeg ganske het i topplokket, det gjorde forferdelig vondt

Gir gult kort til DnB

Litleskare har jobbet som turnuslege på Haukeland Universitetssykehus siden august 2012.

Mens han lå og skrek på gulvet, satt kameraten, som er Tottenham-fan, i sofaen og lo.

– Jeg ropte at jeg var kvalm, måtte spy og at skulderen var ute av ledd. På det tidspunktet var jeg ganske het i topplokket, det gjorde forferdelig vondt. Mens han hentet en bøtte, dro jeg skulderen på plass. Etterpå så vi ferdig kampen, før jeg dro til legen, forteller turnuslegen til tv2.no.

Kampen endte til slutt 2–1 til Tottenham.

Hagle gikk av – fikk ikke erstatning

TV 2 har tatt et dypdykk i arkivet til Finansklagenemnda.

Her er det nok av historier om norske forsikringstakere som ikke fikk medhold – klikk på lenken nedenfor.

Du kan blant annet lese om forsikringstakeren som ved et uhell skjøt av seg høyre pekefinger og skadet høyre tommelfinger. Selskapet avslo å dekke ulykkesskaden på 700.000 kroner fordi de mente sikrede hadde vært grovt uaktsom, noe klagenemnda var enig i.

Sikrede forklarte: «Jeg skulle på fisketur og hadde fiskestengene i et kott på hobbyrommet. Sammen med fiskeutstyret sto også haglgeværet. For å få fram fiskestengene måtte jeg flytte geværet. Da smalt det.»

Har du en annerledes forsikringshistorie du vil dele? Send oss mail på tips@tv2.no!

LES OGSÅ: Her er ulykkene som ikke gir erstatning