VRAKET: Phil Neville har vraket Luis Suarez over sine kandidater til årets lag i Premier League.
VRAKET: Phil Neville har vraket Luis Suarez over sine kandidater til årets lag i Premier League.

Neville vraker Suarez fra årets lag i Premier League

Liverpools stjernespiss Luis Suarez er ikke blant Everton-kaptein Phil Nevilles kandidater til en plass på «PFAs årets lag i Premier League».

Luis Suarez er for øyeblikket toppscorer i Premier League med 22 mål på 32 kamper og mange mener angriperen har vært den beste spilleren i Englands øverste serie denne sesongen.

Suarez er sammen med Tottenhams Gareth Bale og Manchester Uniteds Robin van Persie storfavoritt til å stikke av med den prestisjetunge prisen «PFAs årets spiller i Premier League» ved sesongslutt.

LES OGSÅ: Ferguson mener denne spilleren er sesongens kjøp i Premier League

Vraket Suarez på årets lag
Men den tidligere Manchester United-spilleren Phil Neville deler ikke den oppfatningen. Han ga sin stemme til Robin van Persie som «årets spiller» og vraket til og med Suarez på listen over sine kandidater til årets lag i Premier League, melder ESPN.

Evertons kaptein plukket ut fire Manchester United-spillere – Van Persie, Jonny Evans, Rio Ferdinand og Michael Carrick - to fra Manchester City - Pablo Zabaleta og Yaya Toure - pluss West Bromwich Albions keeper Ben Foster, Tottenhams Jan Vertonghen og Gareth Bale, Arsenals Santi Cazorla og Swanseas angriper Michu som sine nominasjoner til årets lag i Premier League for sesongen 2012/2013.

I kåringen får ikke Premier League-spillerne stemme på egne lagkamerater. Det betyr at Neville ikke kunne nominere spillere som Leighton Baines og Marouane Fellaini, som begge har storspilt for Everton denne sesongen, blant sine kandidater.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Phil Neville (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Phil Neville (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Gerrard har rekorden
PFA (den engelske spillerforeningen) har kåret årets lag i Englands fire øverste divisjoner siden 1973/1974-sesongen. Laget blir vanligvis offentliggjort i slutten av april hvert år. Det er spillerne selv som stemmer frem de endelige lagene.

Liverpools Steven Gerrard har havnet på årets lag i Premier League ved sju anledninger, og det er foreløpig rekord.

DEBATT:
Hvem mener du bør havne på årets lag i Premier League? Ta debatten i kommentarfeltet under!