Aalesunds trener Kjetil Rekdal og Jonatan Tollås Nation (t.h.) etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Odd Grenland på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Aalesunds trener Kjetil Rekdal og Jonatan Tollås Nation (t.h.) etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Odd Grenland på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Tollås Nation forteller om fryktkultur under Rekdal

– Janne er mer behagelig å være rundt, sier Aalesund-kapteinen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund har fått en drømmestart under Jan Jönssons ledelse. Søndag tok Aalesund en sterk borteseier mot Sarpsborg 08, og etter fire serierunder topper oransjetrøyene Tippeligaen.

Les også: Vålerenga lå under 0-3 etter 15 min: – Vi gjør feil på barnenivå

Forskjellen fra forrige sesong er som natt og dag, både på og utenfor banen. Aalesund-kaptein Jonatan Tollås Nation tror trenerbyttet i klubben har hatt mye å si. Overfor Aftenposten forteller Nation om en fryktkultur under Rekdal.

I programmet «Sportslunsj» utdyper Tollås Nation hva han la i utspillet.

– Enkelte spillere hadde nok godt av et trenerskifte. De spilte med høye skuldre og var redde for å mislykkes, sier Nation til TV 2.

LES OGSÅ: Her er 10 uforglemmelige Rekdal-utblåsninger

– Var det mye frykt tidligere?

– Det vet jeg ikke, men enkelte spillere hadde godt av et trenerbytte. Det vet jeg, sier Nation.

Kapteinen forteller at han selv har et godt forhold til Rekdal. Det hadde ikke alle de andre etablerte spillerne i klubben.

– Jeg tror ikke det var de yngste som slet mest med det, forteller Nation.

Oppklarer misforståelser på Twitter
Senere på mandag utdyper imidlertid Tollås Nation sine synspunkter om forskjellen på Rekdal og Jönsson over sju meldinger på sin Twitter-profil - og understreker at han har stor respekt for Rekdal.

– Bruker noen tweets om mine tanker rundt min Rekdal vs. Jönsson-sak i media, skriver han på Twitter.

– Folk er forskjellige, og alle har forskjellige måter å tilnærme seg spillerne på, fortsetter han.

Og:

– KRs (Kjetil Rekdal, red. anm) resultater i AaFK taler for seg, han fortjener all mulig ros for det han har gjort i/for klubben, mye ble gjort riktig da og, poengterer Aafk-spilleren.

– Bør fokusere på seg selv
Rekdal avviser at han var leder for et fryktregime i Aalesund.

– To cupgull, 4. plass og at jeg har vært med på å bygge opp en god spillerstall er svar nok. Det er neppe mulig å få til med frykt. AaFK-gjengen bør fokusere på seg selv og slutte å prate om de som ikke er der lenger. Jeg holder meg for god til å prate om min tidligere klubb, det er mye internt der som ikke trenger å komme ut i det offentlige, skrev Rekdal i en SMS til Aftenposten søndag kveld.

Tollås Nation er godt fornøyd med sin nye sjef.

– Han er selvfølgelig delaktig i suksessen. Han har kommet inn med en plan over det han skal gjøre, først og fremst offensivt, sier Nation.

– Janne er mer behagelig å være rundt. Jeg hadde ikke selv noen problemer med det, men Kjetil sier alltid det han mener, sier Nation til Aftenposten.

Kjeftet på geipende ballgutter
Akkurat det har Rekdal gjort gjentatte ganger de siste årene.

– Ha deg vekk, du er en alkis, sa en illsint Kjetil Rekdal til Branns Eirik Bakke direkte på TV i mai 2009.

Se video her (saken fortsetter under):

Rekdal var heller ikke spesielt fornøyd med at en gjeng smågutter geipet til ham på Lerkendal.

– Gå hjem hvis du skal oppføre deg sånn. Latterlig. Drittunge, sa Rekdal.

Se video her (saken fortsetter under):

Han skjelte regelrett ut Trond Fredriksen for åpen mikrofon – etter at sistnevnte ikke akkurat gjorde et godt innhopp i kampen mellom Aalesund og Start i april 2009.

– På målet snur Trond Fredriksen ræva til, og det er utilgivelig. Han gjorde et fryktelig innhopp og det skal han få høre. Det var flere andre situasjoner også der han ikke gjorde jobben sin. Du kan godt si at vi byttet inn feil mann, og det tar jeg på min kappe, sa Rekdal den gang.