Marius på Clinton Global Initiative-konferanse med mamma Mette-Marit i New York i fjor høst. Nå blir det derimot fullt fokus på ski! (Foto: NTB Scanpix)
Marius på Clinton Global Initiative-konferanse med mamma Mette-Marit i New York i fjor høst. Nå blir det derimot fullt fokus på ski! (Foto: NTB Scanpix)

Marius Borg Høiby (16) begynner på toppidrettsgymnas

Satser på twin tip-kjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn Maris Borg Høiby (16) begynner i august på Wang toppidrettsgymnas, skriver VG søndag.

– Han søkte toppidrettslinjen på Wang for å kunne kombinere skolegang med å videreutvikle seg som twin tip-kjører, sier slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen til avisen.

– Marius blir i miljøet beskrvet som en spennende utøver, sier skolens toppidrettssjef Kristian Gilbert til VG.

Skole i Oslo sentrum

Marius er aktiv og har varierte sports- og friluftslivsinteresser, skriver Kongehuset på sine hjemmesider om Marius. Skolevalget innebærer dermed at han kan konsentrere seg fullt og helt om det han liker best.

Skolen har tidligere hatt kjente elever som snowboardkjøreren Helene Olafsen og skihopperen Tom Hilde.

Han er fra før aktiv i klubben Heming Adrenalin, og kjører både slopestyle og gjør halsbrekkende stunt på big jumpen. Klubben trener i bakkene på Tryvann og Varingskollen, begge to korte kjøreturer fra familiens hjem på Skaugum i Asker.

Selve skolen holder til i Oslo sentrum. Det er ikke opplyst hvorvidt Marius blir boende hos Mette-Marit og stefar, kronprins Haakon på Skaugum, eller om han flytter inn til byen.

– Ikke uventet

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sier at Marius valg av skole ikke er uventet.

– Jeg vet at dette har vært Marius Borg Høibys store ønske en stund, sier Totland til tv2.no.

Ifølge ham har eldstemann av barna på Skaugum alltid har vært en sporty og aktiv gutt.

– I forbindelse med hele kronprinsfamiliens besøk på Svalbard for et par år siden la Slottet også ut bilder av en nærmest akrobatisk Marius i aksjon i snøen sammen med kronprins Haakon, sier Totland.

Han forteller at kronprinsen hele tiden har støttet Marius og oppmuntret ham i hans valg av sport og idrett, og vært en tålmodig læremester og instruktør for både ham og de to yngste barna.