Sensasjonell norsk seier over Finland

Roy Johansens landslag fortsetter å imponere. Fredag slo ishockeyguttene Finland sensasjonelt med 3-1.

Norge (Foto: Olsen, Geir/NTB scanpix)

Finland har alltid vært en lei nøtt for norske ishockeykrigere. I VM-sammenheng har de klart uavgjort ved et par anledninger.

Det er langt fra hverdagskost at nordmennene går seirende ut av en duell med Finland. Det har i hvert fall ikke skjedd i moderne tid. Mathis Olimb ble matchvinner med snaue tre minutter igjen av kampen. Robin Dahlstrøm gjorde 3-1 i tomt bur.

Etter en jevn og litt nølende 1. periode, var det finnene som var friskest i midtperioden. De utnyttet dessuten et overtallsspill til å ta ledelsen ved Oskar Osala etter snaue seks minutters spill av annen periode i Kristins Hall.

Tidlig i tredje periode presenterte den notoriske måltjuven Per-Åge Skrøder seg og satte pucken med backhand opp i nettaket.

– Vi kriget og jobbet for hverandre. Selv om vi ikke skapte så mye offensivt så var det godt med en seier. Når vi først fikk mål så fikk vi mer og mer selvtillit også, sa Skrøder til TV 2. (©NTB)