DRØMMER OM REGJERINGSMAKT: Men det må Trine Skei Grande klare uten hjelp fra Frp, mener Venstres velgere. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
DRØMMER OM REGJERINGSMAKT: Men det må Trine Skei Grande klare uten hjelp fra Frp, mener Venstres velgere. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Venstre-velgere sier nei til Frp

Velgerne ønsker seg regjeringssamarbeid med Høyre og KrF etter valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Venstre-leder Trine Skei Grande drømmer om å bli kunnskapsminister i Norges neste regjering, der hun gjerne vil sitte sammen med Høyre og KrF.

– Det er politisk forskjell på et mørkeblått flertall og et blågrønt flertall, sa Skei Grande da hun fredag åpnet partiets landsmøte på Fornebu.

Stenger døra for Frp

En fersk måling TNS Gallup har laget for TV 2, viser at ni av ti Venstre-velgere mener partiet ikke bør bidra til at Frp kommer i regjering etter valget.

– Det betyr at det vedtaket som ble enstemmig i fjor var veldig i tråd med det velgerne til Venstre mener og at vi har plassert oss godt i det politiske landskapet frem mot valget, sier Skei Grande til TV 2.

På landsmøtet i fjor vedtok Venstre å sette døren på gløtt for å slippe Frp inn i regjering, selv om de aller helst ønsker regjeringsmakt selv, sammen med de tidligere regjeringskameratene Høyre og KrF.

– Vi snakker gjerne med alle etter et valg, vi ønsker at et nytt flertall skal få til en ny regjering, sier Skei Grande.

Per Sandberg: – Ikke så stor forskjell på Frp og Venstre

– Godt utgangspunkt

Målingen viser 82 prosent av Venstre-velgerne vil at partiet skal gå i regjering med Høyre og KrF, dersom de rødgrønne mister flertallet etter valget.

14.3 prosent vil at Høyre skal danne regjering alene, mens bare 3,5 prosent vil at alle de fire borgerlige partiene skal danne regjering sammen. Ingen av de spurte Venstre-velgerne vil at Høyre og Frp skal danne regjering samen.

– Jeg tror det er et veldig godt utgangspunkt, mobben kommer til å være stor mot de andre partiene, sier Venstre-lederen.