Dette er biltypen Volvo kanskje er aller mest kjent for, nemlig den praktiske og romslige herregårdsvogna.  (Foto: Faksimile fra Teknikens Värld)
Dette er biltypen Volvo kanskje er aller mest kjent for, nemlig den praktiske og romslige herregårdsvogna. (Foto: Faksimile fra Teknikens Värld)

Avslørt: Her er framtidens Volvo

Nye Volvo V70 tar form - og skifter navn.

Det er hektiske dager hos Volvo for tiden.

Nye motorer er på gang, kinesere som er uenige i om nordisk design skal holdes i ørene - og ikke minst har så og si hele modellspekket fått en skikkelig oppdatering .

Samtidig skal helt nye og etterlengtede modeller – som for eksempel XC90 - på plass så snart som mulig ...

Slik blir Volvo 2014 modeller:

Nå mener det svenske magasinet Teknikens Värld å kunne avsløre enda en ny modell, nemlig Volvo V90. En god, gammeldags og stor herregårdsvogn med massevis av plass tenker du kanskje?

Men det er ikke heeelt riktig ...

V70 blir til V90

Det er den etterhvert velkjente V70-modellen som får nytt navn, samtidig som den dukker opp i en helt ny utgave i 2015.

V90 blir ikke bare en veldig spennende og viktig bil, men det er også en av de viktigste bilnyhetene som kommer de neste par årene for oss nordmenn.

Kjent betegnelse

Om du synes V90-betegnelsen hørtes kjent ut så stemmer det. De har brukt betegnelsen tidligere. De aller siste utgavene av 960 ble omdøpt til V90 for bedre å matche Volvos øvrige betegnelser. V90 fantes bare i 1997 og 1998.

Volvo V90: Er dette et smart bruktkjøp?

Slik så Volvo V90 ut forrige gang. Det har utvilsomt skjedd en del med bildesign på disse årene.
Slik så Volvo V90 ut forrige gang. Det har utvilsomt skjedd en del med bildesign på disse årene.

Linjene slik som Teknikens Värld illustrerer den er enkle, rene og minimalistiske. Den har nok delvis utspring i Volvo Concept Universe som vi har beskrevet tidligere.

Men ingen vet nøyaktig hvordan bilens design blir enda. Det er nylig tiltrådte Thomas Ingenlath som er sjefsdesigner og holder kortene tett til brystet.

Ny fra bunnen av

Men det er altså en helt ny bil det er snakk om. Og 90-navnet kommer til å prege hele rangen av Volvos største modeller.

Ingen vet riktig hvordan den nye V90 blir seende ut. Volvo holder kortene tett til brystet.
Ingen vet riktig hvordan den nye V90 blir seende ut. Volvo holder kortene tett til brystet.

Bilene skal bygges på den nye plattformen som Volvo kaller Scalable Platform Architecture (SPA). Den er som navnet sier svært fleksibel og kan lett - og billig - tilpasses andre Volvomodeller som kommer.

Plassen vil utvilsom bli mindre enn i gamle V90, men Volvo skal med denne virkelig ta steget opp i premiumsegmentet. Det har vi imidlertid hørt før...

Design, kjøredynamikk og utstyrsnivå får nok høyere prioritet enn plassen. Litt slik som vi allerede her sett på både V60 og V40.

SPA plattformen er allerede klargjort for hybriddrift. Ryktene sier at toppmodellen blir firehjulsdrevet og får rundt 350 hk. Mye tyder på at det kan bli moro!

Volvo V90 CC

Skisse som viser hvordan nye XC 90 kanskje blir...
Skisse som viser hvordan nye XC 90 kanskje blir...

2015 XC90: Nå tester Volvo sin nye stor-SUV

Bilen kommer også så klart til å få Volvos nye VEA-motorer. Les mer om de her:

Av utgående modell så er det V70 som selger best i Europa, mens det i det viktige amerikanske markedet er den noe mer høyreiste XC70 med firehjulstrekk som er bestselgeren.

Selvsagt kommer derfor også XC70 i den nye varianten. Navnet blir nå V90 CC - slik som på Cross Country utgaven av V40.

Dette er rett og slett for å skille den fra den fullverdige SUV-en XC90 - som beholder sitt navn når den kommer i ny utgave.

Les også: Dette er bilene Volvo aldri laget