KEEPERTABBE000000
KEEPERTABBE000000

Oilers-keeperen tabbet seg ut da Vålerenga holdt liv i drømmen

Vålerenga vant kampen de måtte vinne for å sikre en ny kamp i sluttspillserien mot Stavanger Oilers. Vi fulgte kamputviklingen her!

Før pucken ble droppet på Jordal Amfi torsdag kveld var premissene enkle: Med seier ville Oilers sikre seg sin andre NM-tittel på rad.

Men Vålerenga ville det annerledes, og sørget dermed for en sjette finale kommende søndag. Nå står det 2-3 i kamper mellom lagene.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Det var målløst da lagene gikk inn til første pause, men Vålerenga var effektive i andre periode og da vertene satte inn 2-0 like før mellomperioden var det tydelig at mesteparten av lufta gikk ut av Oilers-gutta.

Keepertabbe
Det første målet ble scoret i en overtallsperiode for Vålerenga og Ryan O'Marra doblet like før slutt i andre periode da han utnyttet en grov keepertabbe da ellers stødige Henrik Holm feilberegnet pucken etter at den slo i vantet. O'Marra fikk en enkel jobb med å sette pucken inn i det åpne buret og dermed fikk hjemmelaget et psykisk overtak over motstanderlaget.

Se tabben i videovinduet over!

Oilers reduserte noen minutter inn i tredje periode og etter målet bølget kampbildet fram og tilbake, men det var egentlig helt greit da Anders Hilt Jørgensen ble tomålsscorer med fire minutter igjen å spille.

LES OGSÅ: Flaskekasting ble skjebnesvanger for VIF
LES OGSÅ: Vålerengas Strandfeldt-anke nådde ikke fram

– Syns vi gjør en bra match
Vålerenga-trener Espen Knutsen var fornøyd med at hans disipler utsatte gullfesten Oilers hadde planlagt på Jordal.

– Jeg fikk de svarene jeg håpet på. Jeg synes vi gjør en bra match og det er vi som presser store deler av matchen og vi vinner fortjent, sier Espen Knutsen til TV 2 umiddelbart etter kampen.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Vålerenga-spiller Anders Hilt Jørgensen ble tungen på vektskålen med sine to scoringer, og ble også kåret til kampens beste spiller.

– Det er deilig å score mål, siden det er noe vi har slitt med. Det er deilig å være han som faktisk kan gjøre det.

– Hvordan ser du på oppgaven med den sjette sluttspillfinalen i Stavanger søndag?

– Det blir det samme som i dag. Vi må bare være desperate og vi må vinne. Vi må kjøre på og være nøye på alt vi gjør, og da har vi en sjangs, sier tomålsscoreren.

Se hva Anders Hilt Jørgensen hadde å si etter kampen!

– Det beste laget vinner
Oilers-trener Petter Thoresen var slagen, men fattet etter 3-1-tapet.

– Det beste laget vinner. Vi underpresterer dessverre og er altfor dårlig i duellspillet. Det ser ikke ut som at det betyr altfor mye for oss. Jeg er skuffet over hva vi klarer å prestere og vi har nesten ikke sjangs i to perioder. Vi har heng der på 2-1, men vi får mange utvisninger i dag og det er fordi vi er passive.

Trøsten for Oilers får være at de får en ny mulighet til å avgjøre NM-tittelen på egen is søndag ettermiddag, men Thoresen retter en advarende finger mot sine egne spillere.

– Det er en stor happening, men uansett om du spiller borte eller hjemme må du være mentalt klar for å gå ut og krige, og det synes jeg ikke vi var i dag, sier Thoresen.

Dermed ligger alt til rette for en real hockeyfest i Stavangers' storstue søndag ettermiddag.

Vi fulgte kampen direkte:

1. periode:
00.00: Kampen er igang!
03.10: Hjemmelaget med dagens første mulighet! Ryan O'Mara drar seg forbi en Oilers-spiller, men klarer ikke lure Oilers-keeper Holm.
04.55: Vålerenga er farligst de første minuttene. Har hatt to brukbare muligheter, men Henrik Holm har så langt vært med på notene.
05:37: Oilers-spiller Juha-Pekka Loikas får to minutter for hooking. Skal Vålerenga utnytte overtallet?
07.37: Loikas er tilbake på isen.
09.00: Vålerenga har vært nærmest de første ni minuttene, men det står stadig 0-0 på tavla.
10.50: Oilers får en gedigen mulighet til å ta ledelsen når Ryan drar av Olden og får gitt til Davis, men Oilers-spilleren får ikke nok kraft i avslutningen og pucken ser ut til å skli av kølla!
10.57: Stian Høygård får to minutter for slashing.
11.46: Espeland blir satt opp i skuddposisjon foran Oilers-målet, men skuddet går midt på keeper Holm.
12.00: Oilers er fulltallig igjen. Bedre overtallsspill av Vålerenga denne gang, men ingen uttelling for hovedstadslaget.
13:06: Lars-Peder Nagel får to minutter etter en tripping. Nok et overtallsspill for Vålerenga.
15.06: Vålerenga styrer pucken i overtallsspillet, men klarer ikke utnytte det nevneverdig.
16:10: Nære på for Oilers! Trettenes drar av Csisar, men skyter pucken like på utsiden av målet.
17.30: Gjestene fra Stavanger betraktelig mer med de siste minuttene.
19:32: Det har ikke vært en voldsom intensitet i den første perioden. Vålerenga best innledningsvis, mens Oilers har løftet seg mot slutten.
20.00: 0-0 etter første periode på Jordal Amfi.

2. periode:
20.00: Pucken droppes og andre periode er igang!
21.28: Oilers' fjerde utvisning for dagen da Sveum får to minutter.
22.11: 1-0 Vålerenga! Anders Hilt Jørgensen sender hjemmelaget i ledelsen!
25.00: Vålerenga beholder initiativet i kampen også etter scoringen.
25.36: Dan Kissel får to minutter for slashing.
28.43: Oilers har løftet seg litt de siste minuttene, men det er stadig vertene som styrer spillet.
32.45: Vålerenga har så langt vært det førende laget i matchen, mens Oilers kun viser små glimt av lovende kombinasjoner.
34.23: Oilers får sin sjette utvisning for kvelden. Juha Kaunismäki er synderen denne gangen.
36.23: Oilers er fulltallig igjen.
37.46: Vålerengas første utvisning er et faktum. Svenske Filip Gunnarsson må sitte to minutter i utvisningsboksen.
38.48: 2-0 Vålerenga! Vertene dobler ledelsen i undertall! Ryan O'Marra utnytter en grov feil av Oilers-keeper Henrik Holm og setter inn dagens andre for Vålerenga.
40.00: Vålerenga går inn i garderoben med 2-0-ledelse etter midtperioden. O'Marra satte inn 2-0 på tampen av perioden etter en Holm-tabbe og vil nok gi hjemmelaget et psykisk overtak før den siste perioden.

3. periode:
40.00: Tredje og siste periode er igang på Jordal!
44.48: Oilers har litt trykk på Vålerengas mål. Morten Ask får to minutter utvisning og Oilers får sin andre overtallsmulighet.
45.13: 2-1! Oilers reduserer! Oilers griper sjansen få sekunder inn i overtallsspillet og Christian Dahl Andersen setter opp Kurt Davis som setter inn sitt sjette i sluttspillet.
46.20: Sondre Olden blir utvist for slag mot hodet.
46.50: Oilers har tatt over kontrollen i kampen. Det kommer til å bli en dramatisk slutt på Jordal!
48.10: Strandfeldt drar seg inn på Vålerengas halvdel og fyrer av et skudd som smeller i stanga! Utrolig nære utligning.
49.00: Donati-brødrene kombinerer flott, og Justin Donati kommer alene med Holm. Vålerenga-spilleren fyrer av tidlig, men Holm klarer å holde Vålerenga-ledelsen til et minimum!
49.34: Matchen lever på Jordal nå!
53.00: Kampen har roet seg de siste par minuttene, men begge lag har hatt sine muligheter til å score. De siste syv på Jordal blir veldig, veldig spennende.

55.58: 3-1 til Vålerenga! Petter Røste Fossen får først en fin mulighet til å utligne, men klarer ikke omsette sjansen. Vålerenga kjører kontring og pucken ender opp hos Hilt Jørgensen. Han sender pucken i mål!
56.03: Dermed ser det ut til at Oilers misbruker sin første "matchpuck", og at det blir en sjette sluttsspillfinale i Stavanger på søndag.
56.54: 4816 tilskuere har møtt opp på Jordal i kveld.
56.54: David Lukas Andersen får to minutter for Oilers og det ser ut til å være kjørt for Stavanger-laget.
57.50: Vålerenga er nær ved å utnytte overtallet, men Justin Donati klarer ikke lure Holm i Oilers-buret.
58.22: Oilers må ta en overgang, men mister pucken og blir straffet på kontring. Tyler Donati framtvinger et straffeslag, som han selv ikke klarer å omsette.
58.57: Oilers er fulltallige, men det er altså Vålerenga som har vært nærmest scoring de siste par minuttene.