Harrywev
Harrywev

Dette er Harrys siste håp

Her er historiene om Premier League-lagene som lurte Championship-døden og beseiret nedrykksspøkelset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det begynner å se mørkt ut i bunnen av tabellen for både Reading og QPR.

I skrivende stund ligger har de to lagene samlet beskjedne 23 og 24 poeng, og det er et godt stykke opp til Sunderland med 31 poeng på trygg grunn.

Likevel er ikke nødvendigvis alt håp ute. Det er eksempler på lag som har kommet seg ut av alvorlige kniper tidligere, og har kommet tilbake da alle trodde de var fortapte.

Hvem tror du rykker ned i år? Ta diskusjonen i kommentarfeltet!

Beagrie sendte ned Wimbledon
Bradford har denne sesongen vært på manges lepper, da de i år tok seg til ligacupfinale som det første laget fra fjerde nivå noen sinne, men også i 1999/2000 stod klubben for en ikke ubetydelig bedrift.

Da 33 runder var spilt lå laget på 19. plass med 26 poeng og hadde seks poeng opp til trygg plass, men etter å ha gått ni kamper uten seier fra starten av februar til midten av april, snudde Bradfort skuta rundt og samlet imponerende ni poeng på de siste fire kampene.

Artikkelen fortsetter under bildet!

windassWeb
windassWeb

Det var nok til å få dem hårfint over streken, og Wimbledon, Sheffield Wednesday og Watford måtte ta den lange veien ned i Championship.

Dette var for øvrig også siste gangen både Wimbledon og Sheffield Wednesday var oppe i det gjeveste selskapet i England, mens Watford hadde en kort gjesteopptreden i 2006/2007 før de igjen forsvant ned.

Dean Windass ble klubbens toppscorer denne sesongen med 10 scoringer, men også en kjenning på denne siden av Nordsjøen var instrumentell i Bradford-comebacket. TV 2s ekspert Peter Beagrie noterte seg for syv mål den sesongen, og fant veien til nettmaskene to ganger i den meget viktige seieren over nettopp Wimbledon den 30. april.

Les også: Balletak, skokasting og alle gode ting er tre
Les også: Bradford sjokkerte nok et Premier League-lag

Manager for laget som såvidt klarte seg våren 2000 var Paul Jewell, og videre Premier League-spill be sikret på sesongens siste dag hjemme mot Liverpool. David Wetherall stod for kampens eneste scoring etter 12 minutter, og «The Bantams» snøt med det Gérard Houlliers gutter for Mesterliga-spill den påfølgende sesongen.

Tevez berget plassen
Våren 2007 ble Premier League-publikumet vitne til nok en vanvittig snuoperasjon. West Ham så ut til å være håpløst fortapt, og lå helt sist da ni serierunder gjensto.

Artikkelen fortsetter under bildet!

tevezWeb
tevezWeb

Men ingen lag samlet flere poeng enn «The Hammers» på disse ni kampene, og plutselig befant laget seg helt oppe på 15. plass med 41 poeng. Alan Curbishleys gutter doblet med det poengfangsten fra de første 29 kampene.

Carlos Tevez og Bobby Zamora var nøkkelbrikkene i West Hams comeback, og noterte seg for henholdsvis seks og fire scoringer på de siste ni kampene.

Les også: Tevez forstår ikke nok engelsk til å lese sin egen post
Les også: – Jeg kan redde West Ham

Curbishley satte også kronen på verket ved å slå de suverene seriemesterne Manchester United 1-0 på Old Trafford i siste serierunde, og sikret videre Premier League-spill.

West Ham fikk etter dette noen oppløftende sesonger midt på tabellen før de måtte ta den tunge veien ned i 2011, men er igjen tilbake i det gjeveste selskapet denne sesongen.

Hvem tror du rykker ned i år? Ta diskusjonen i kommentarfeltet!

QPRs håp
Allerede året etter West Hams bragd på Old Trafford var det tid for et nytt comeback-mirakel, og det er nettopp denne årgangen QPR og Harry Redknapp vil være spesielt interessert i.

Fulham lå nemlig med samme poengsum på 19. plass etter 32 kamper som det Harry Redknapps gutter har i år. På de siste seks kampene samlet Fulham under Roy Hodgson tolv poeng, og berget Premier League-plassen på målforskjell foran Reading.

Artikkelen fortsetter under bildet!

readingfanWeb
readingfanWeb

Reading vant sin siste kamp 4-0 over Derby, men det var til liten nytte da Danny Murphy sørget for Fulham-seier borte mot Portsmouth.

Likevel var det bortekampen mot Manchester City i 36. runde som var det virkelige vendepunktet for «The Cottagers». De lyseblå ledet 2-0 til det gjensto 20 minutter, men to mål av Diomansy Kamará og ett av Danny Murphy snudde lykken for Fulham.

Les også: John Arne Riise signerte for Fulham
Les også: Fulham-spillerens bønn: – Ikke selg Hangeland

Norge hadde også en representant på Fulham-laget som berget plassen i Erik Nevland som noterte seg for to scoringer på åtte kamper den sesongen.

Martinez gjør det gang på gang
De siste årene har Wigan fått et rykte på seg for å ta seg inn på slutten av sesongen og berge plassen i sesongens siste serierunder. Fjoråret var ikke noe unntak.

Etter 29 kamper lå laget til Roberto Martinez på 19. plass med beskjedne 22 poeng. Ni kamper og syv seiere senere befant de seg på trygg grunn på 15. plass selv før siste serierunde.

Artikkelen fortsetter under bildet!

martinezWeb
martinezWeb

Ingen kunne vise til bedre statistikk i sesonginnspurten i fjor, og på veien til fornyet Premier League-kontrakt slo «The Latics» også Manchester United og hjalp naborival City til sin første ligatittel på 44 år.

Andre lag som måtte se seg slått av Wigan i denne perioden var Newcastle, Arsenal og Liverpool.

Les også: «Ingen» bryr seg om Wigan
Les også: Wigan har to storskalper på rad: – Det er ingen tilfeldighet

Ikke overraskende ligger Wigan også i år på nedrykksplass da det gjenstår seks runder, men med tre seiere på de siste fem kampene kan nok en snuoperasjon være under oppseiling.

Hvem tror du rykker ned i år? Ta diskusjonen i kommentarfeltet!