smøretrailer (Foto: TV 2)
smøretrailer (Foto: TV 2)

Her er Norges nye toetasjes smøretrailer

110 kvadratmeter over to plan med balkong. Pris: 6 millioner kroner.

Ätran, Sverige (TV 2 Sporten): Til uka skal den nye doningen vises frem. Den nye smøretraileren til det norske langrennslandslaget som selvsagt er den største i skisirkuset.

– Norge slår Sverige før traileren er parkert, sier en av de ansatte ved fabrikken i Ätran i Sverige. Der gjennomføres den siste sjekken før den skal ut på E6 med kurs nordover.

– Noen vil mene at dette er «overkill» med denne størrelsen, men vårt mål er å gi våre smørere bedre arbeidsforhold, slik at de jobber for det norske laget lenger og at de gjør en enda bedre jobb, forklarer smøresjef Knut Nystad til tv2.no.

Den nye traileren har av hensyn til helsefaren eget rom for pålegging av pulver på skiene. I andre etasje er det kjøkken og «relax»-avdeling for smørere og løpere.

Traileren er som en vanlig trailer inntil den er parkert; for vips, ved hjelp av noen tastetrykk på en fjernkontroll er traileren plutselig dobbelt så bred og dobbelt så høy – og litt lenger.

– Og nå blir de norske løperne helt uslåelige, Knut Nystad?

– I dette faget er det ikke størrelsen det kommer an på, men kvaliteten på det håndverket vi gjør. Og det er kunnskap og erfaring som er avgjørende, men arbeidsforholdene er betydelig forbedret med denne traileren, forklarer Nystad.

Det eneste som mangler før traileren skal vises frem for folket er at den skal få dekor som viser at den tilhører verdens beste skismørere- og løpere.