SNUR I BOLIGSAK: Bård Vegar Solhjell (SV) kunngjorde at Fylkesmannens nei blir overprøvd av et ja fra regjeringen.   Det er bare å begynne å bygge på Aadland, sa miljøvernministeren. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
SNUR I BOLIGSAK: Bård Vegar Solhjell (SV) kunngjorde at Fylkesmannens nei blir overprøvd av et ja fra regjeringen. Det er bare å begynne å bygge på Aadland, sa miljøvernministeren. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Solhjell stemmer ned Fylkesmannens nei

SV-statsråd Bård Vegar Solhjell reverserte Fylkesmannens avslag på et boligprosjekt i Bergen.

TV 2 har tidligere fortalt om boligprosjektet i Aadland i Bergen, hvor det var planlagt mellom 500 og 800 miljøvennlige boliger.

Lagt på is

Boligplanene ble lagt på is da Fylkesmannen i Hordaland, Lars Sponheim, stanset prosjektet. Han mente blant annet at kollektivtilbudet er for dårlig. Dette til tross for at det er et busstopp like ved, og planlagt bybanestopp like i nærheten.

Tirsdag kunngjorde miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) at han overprøver Fylkesmannens avslag. Regjeringen godtar byggeplanene, og begrunner det med at prosjektet er svært spesielt.

– Vi forstår innsigelsen fra Fylkesmannen, men ettersom dette er et spesielt prosjekt gjør vi et unntak, sa Solhjell under et besøk i Bergen tirsdag.

– Spennende prosjekt

– Det er et fantastisk spennende boligprosjekt, sier Solhjell.

Prosjektet ble enstemmig vedtatt i 2010 av Bergen bystyre, men ble skrinlagt da Fylkesmannen i Hordaland sa nei til prosjektet.

Mer om saken her: Boligbygging stoppes av myndighetene