sz28ae42 (Foto: Lauten, Daniel Sannum)
sz28ae42 (Foto: Lauten, Daniel Sannum)

Katjusja-sjefen bekrefter at Kristoff sykler Tour de France

Vjatsjeslav Jekimov mener Alexander Kristoff fortjener en plass på Tour-laget. Nå drømmer toppsjefen om to nye år med den norske sykkelkometen i Katjusja.

Roubaix/Bergen (TV 2 Sporten): Det har ligget i kortene siden i fjor, men etter Alexander Kristoffs sterke 9. plass i Paris-Roubaix bekrefter nå Katjusjas toppsjef Vjatsjeslav Jekimov at nordmannen blir å se i Tour de France i sommer.

– Han er på Tour de France-laget, sier Jekimov til TV 2 Sporten.

Dermed fjerner Jekimov siste rest av tvil rundt hvorvidt vi får se Kristoff i sommerens vakreste sykkeleventyr. For russeren har latt seg imponere av Stavanger-gutten.

Les også: Vil ha Kristoff med i Tour de France

Hyller Kristoff
– Alexander har hatt en perfekt klassiker-sesong, sier Ekimov etter søndagens sterke 9. plass i Paris-Roubaix.

– Han er veldig nære å havne på podiet, men mangler kanskje fortsatt litt – enten flaks eller utholdenhet. Men i mine øyne har han hatt en super klassiker-sesong, slår Jekimov fast.

Den tidligere tempospesialisten er ikke overrasket over resultatene bronsevinneren i London-OL har levert. Foruten topp 10-plasseringen i Paris-Roubaix kan Kristoff vise til en 4. plass i Flandern rundt, 5. plass i Scheldeprijs og 8. plass i 298 km lange Milano-Sanremo.

– Vi er ikke overrasket, for vi forventer mye fra ham, sier Jekimov, og erklærer seg fornøyd med nordmannens resultater denne sesongen.

Nå venter en pause før Kristoff trolig skal delta i Tour of Norway og Tour de Luxembourg. Så er planen at 25-åringen skal sykle enten Le Dauphiné Libéré eller Tour de Suisse.

Før han altså får sin Tour de France-debut.

Les også: Mektige Fabian Cancellara til topps i Paris-Roubaix

Har en drøm
Kontrakten Kristoff har med Katjusja utløper ved sesongslutt. Og Jekimov har allerede vært i samtaler med Kristoffs agent.

– Jeg snakket med agenten hans i går (lørdag). Så vi vet hva rammene for en avtale er. Drømmen min er å ha Alexander på laget i et år eller to til, sier Jekimov.

alexander kristoff (Foto: Lauten, Daniel Sannum)
alexander kristoff (Foto: Lauten, Daniel Sannum)