Nicki Bille Nielsen vinket til Tone Damli Aaberge da han ble byttet ut, men hun svarte med å riste på hodet. (Foto: TV 2)
Nicki Bille Nielsen vinket til Tone Damli Aaberge da han ble byttet ut, men hun svarte med å riste på hodet. (Foto: TV 2)

RBK-Nielsen vinket til Tone da han ble byttet ut

Den danske spissen fikk et smil og hoderisting tilbake fra Sogndal-supporter Tone Damli Aaberge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogndal - RBK 0-4

Oslo/Sogndal (TV 2 Sporten): Nicki Bille Nielsen har tidligere uttalt at han håper å skaffe seg nysingle Tone Damli Aaberges telefonnummer, og at han håper hun får se hans ferskeste tatovering.

Dansken, som scoret sitt første mål for RBK på Fosshaugane, hadde tydeligvis fått med seg at artisten var på plass på tribunen på Fosshaugane søndag kveld. Da han ble byttet ut 13 minutter før slutt smilte og vinket han opp til Tone som svarte med et glis samtidig som hun ristet på hodet.

– Pokker!! skrev hun til dansken på Twitter etter at han hadde lagt på til 2-0 i første omgang.

Se høydepunkter og sammendrag av Sogndal-RBK her (artikkelen fortsetter under videovinduet):

Samme lag
Det ble en merkelig start på kampen da Nicki Bille Nielsen ble liggende nede etter kun ett sekunds spill. TV-bildene viste at dansken løp inn i Ricardo Santos etter avsparket og fikk seg en smell i hodet.

En annen danske, Mike Jensen, ble matchvinner i serieåpningen og nå var det import nummer tre fra nabolandet i sør som skulle vise seg frem. Etter 31 minutters spill mistet Per Egil Flo ballen til Tarik Elyounoussi. Han fant Jonas Svensson som slo hardt og lavt inn til Tobias Mikkelsen. Dansken sto helt alene på bakre stolpe og bredsidet inn ledermålet.

Sju minutter senere spilte Rosenborg seg lett gjennom Sogndal-forsvaret og kom tre mot to, men spillerne så ikke ut til å bli enige om hvem som burde avslutte.

Artikkelen fortsetter under bildet!

fans

Ett minutt før pause skulle også den tredje RBK-dansken åpne målkontoen i sin nye klubb. Erik Dahlin løp ut for å bokse ballen vekk etter et skudd som traff en Sogndal-fot, men Nielsen reagerte raskere og stusset ballen i mål foran keeperens hansker.

Og vondt ble til verre for Sogndal ett minutt på overtid i første omgang. Rune Bolseth rotet bort ballen slik at Mikkel Diskerud kunne sette opp Tarik Elyounoussi. Fra rundt 16 meter skjøt han i tverrliggeren via et Sogndal-ben før Jonas Svensson dunket returen enkelt i mål fra kort hold.

– Vi gjorde altfor enkle feil. Det er utrolig kjedelig, sa Sogndal-kaptein Per Egil Flo til TV 2 Sporten i pausen.

Tarik økte
Kvarteret før slutt kom gjestene på en av sine flere sterke kontringer. Denne endte med at Tarik Elyounoussi ble spilt alene gjennom og plasserte ballen sikkert i mål under Dahlin.

– Jeg vet ikke hvorfor dette ble slik. Det får vi sette oss ned og se på i morgen. Vi kan ikke legge oss ned for å dø, men fortsette å kjøre på, sier keeper Dahlin til TV 2 Sporten.

– Rosenborg var klart bedre enn oss i dag. Det er urovekkende at vi gjorde slike feil som vi gjorde i forkant av målene, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til TV 2.

RBK topper Tippeligaen med ni poeng og 9-0 i målforskjell, og nå har også spillerne som i utgangspunktet skal score mest mål for trønderne kommet i gang foran kassa.

– Det var på tide med et mål! Vi kan ikke ha en venstreback som toppscorer. Det er viktig at angrepsrekka scorer, og nå er jeg sikker på det blir mange mål fremover, sier Elyounoussi til TV 2 Sporten.