– Vi kan møtes om 20 minutter, men da får du se etter meg, humrer Per Inge Bjerknes.

Listetoppen fra Østfold ser nesten ingen ting, men selvironien er det ikke noe i veien med.

Bjerknes trenger hjelp til å komme seg rundt på landsmøtehotellet i Loen. Utover det opplever han ikke at handikappet legger noen hindringer i veien for politikerkarrieren.

– På ingen måte. Jeg er en politiker på linje med alle andre og tror også jeg blir oppfattet som det både av kolleger og motstandere, sier han til tv2.no.

LES OGSÅ: Sp-velgere vil vrake Navarsete

Schengen-seier

Sp-politikeren er fylkesvaraordfører i Østfold, sentralstyremedlem i Senterpartiet og førstekandidat til Stortinget. Under landsmøtet i Loen har han markert seg som en sterk motstander av Schengen-samarbeidet.

– Fri flyt er det grunnleggende i Schengen. Vi må være tydelige på at fri flyt av kriminalitet ikke er greit. Vi må ta kriminalitetsbildet på alvor og si at Norge må melde seg ut av Schengen, sa Bjerknes fra talerstolen lørdag.

Søndag kan han tilfreds konstatere at partiet sluttet opp om hans syn og vedtok å jobbe aktivt for åmelde Norge ut av Schengenavtalen.

– Jeg representerer Østfold, som er et grensefylke, og vi opplever mye av de utfordringene som de åpne grensene fører med seg, sier Bjerknes, og fortsetter:

– Jeg mener at det også er viktig for folks syn på innvandrere i Norge. Folk opplever at grensekryssende kriminalitet også kan ramme de lovlydige og hardtarbeidende innvandrerne som vi har mange av i Norge.

LES OGSÅ: Sp vil ha folkeavstemning om EØS

Må huske alt

Per Inge Bjerknes har en synsrest på rundt en prosent. Det gjør at han må arbeide på andre måter enn andre politikere.

Først og fremst handler det om at han må få lest opp dokumenter elektronisk på pc-en. Taler og innlegg han skal holde må han huske utenat. Folk som kjenner Bjerknes, sier han husker nesten alt.

– Når jeg skal holde innlegg, er jeg avhengig av å huske det jeg skal si. Hukommelsen er det viktigste verktøyet jeg har, sier han selv.

Nå satser han på at Stortinget blir arbeidsplassen hans fra høsten av.

– Det ville vært utrolig spennende å bidra til utformingen av samfunnet fra Stortinget. Det er der alle de store og viktige beslutningene for Norge tas, og jeg mener Senterpartiet trengs på Østfoldbenken for å løfte sakene vi er opptatt av.

TV2.NO FØLGER SENTERPARTIETS LANDSMØTE I LOEN. LES MER:

Tone rocket Senterpartiet

Skjenkestrid i Senterpartiet

Senterpartiet vil ut av Schengen

Advarer bøndene mot regjeringsskifte