Det amerikanske fotballaget Nebraska Huskers har for alvor vist hvilken betydning sport kan ha etter å ha tatt kreftsyke Jack Hoffman (7) under sine vinger de siste årene.

Den lille kreftsyke gutten fikk lørdag oppleve noe helt spesielt da laget inviterte ham ut til den årlige internkampen på lagets hjemmebane. Foran 60.174 tilskuere fikk Hoffman lov til å springe inn en 69-yards touchdown, til ellevill jubel og glede blant både spillere og supportere.

– Det er mange følelser i sving på samme tid. Det er veldig emosjonelt å se det, sa Jacks far, Andy.

Se Jacks touchdown i videovinduet øverst på siden!

Fikk påvist kreft i 2011
Lørdagens touchdown er bare den siste tingen i rekken som Huskers-spillere har gjort for Jack de senere årene. For sjuåringen bærer med seg en helt spesielt historie.

Datoen var 22. april i 2011 da Jack ble hasteinnlagt på et sykehus i Omaha etter å ha fått et anfall. Påfølgende undersøkelser viste at lille Jack hadde en stor svulst i hjernen som måtte opereres bort. Men operasjonen gikk ikke som planlagt og kun deler av svulsten ble fjernet. Den andre delen kunne ikke opereres bort.

Les også: Jake (9) overlevde hjernesvulst – fikk kyss fra Bradford-helt

I de påfølgende månedene etter den første sykehusinnleggelsen slet Jack med anfall, så mange som elleve om dagen.

Jack ble etter hvert sendt til en spesialist som fikk operert ut en del av svulsten som var på størrelse med en golfball. 95 prosent av svulsten var fjernet og Jack sluttet å få anfall.

Vennskapet med Nebraska-spillerne startet
Men Jack skulle gjennom nok en livstruende operasjon, og i forkant av inngrepet tok familien kontakt med college-laget Nebraska Huskers for å høre om Jack kunne få møte sin store helt Rex Burkhead.

Jack Hoffman og Rex Burkhead under lørdagens treningskamp på Memorial Stadium. (Foto: Skjemdump/Facebook)

Jack, som har vært Huskers-fan hele livet, fikk ikke bare møte sin aller største helt. Sammen med familien fikk Jack dra på en fire timer lang omvisning på lagets enorme stadion, samt spise lunsj og være sammen med Burkhead.

Møtet med Jack beveget Burkhead, som var en av laget aller beste spillere. Gjennom 2011-sesongen spilte Burkhead med et armbånd der det stod «Team Jack-Pray». Burkhead er også kaptein for støttegruppen «Team Jack», som har en egen Facebook-side, og han har vunnet «Uplifting Athletes Rare Disease Champion Award» for å ha hjulpet å sette hjernekreft hos barn på den nasjonale agendaen.

Men selv om Burkhead for øyeblikket er ferdig på college og gjør seg klar for NFL-draften, blir Jack fortsatt husket på i laget.

På 60 ukers cellegift
For på lørdag fikk Jack lov til å springe inn en touchdown på Huskers vårtrening. Det var fotball-direktør Jeff Jamrog og spiller C.J Zimmerer som skal ha kommet på idéen om å invitere familien og Jack. Og naturligvis løp Jack ut på banen med Burkheads nummer 22 på ryggen, en drakt han fikk av sine foreldre da han var på sin første Nebraska-kamp i 2010.

– Jack er en som slåss, en sterk guttunge. Å se ham springe rundt og nyte Huskers-følelsen er en drøm som går i oppfyllelse - spesielt for barn i Nebraska. Jeg vet at det betydde mye for Jack at han fikk gjøre dette, sier Burkhead.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Jack er for tiden på en to uker lang ferie fra et 60 uker langt cellegiftregime. Da han skulle inn til undersøkelse i april for ett år siden ble nemlig kjent at deler av svulsten til Jack hadde vokst seg større og det var ikke mulig å operere. Nå håper legen på at cellegiften skal ta knekken på svulsten.

– Vi er veldig optimistiske, sier pappa Andy.

Les mer om Jacks historie og utviklingen hans her.

Kilder: Associated Press, CureSearch for Children's Cancer, CBS Sports.