Martin Strandfeldt slår til Tyler Donati. (Foto: TV 2)
Martin Strandfeldt slår til Tyler Donati. (Foto: TV 2)

Strandfeldt slapp karantene

Oilers-spiller Martin Strandfeldt slapp karantene for kølleslaget mot Vålerengas Tyler Donati. VIF tar saken videre.

Se episoden i videovinduet øverst!

Disiplinærutvalget mener at slaget ikke var tilsiktet.

LES OGSÅ: Tyler Donati truer med å reise hjem dersom ikke Strandfeldt straffes

Svensken slipper dermed karantene.

Ferien min er slutt. Jeg må ta av meg badeshortsen og raske meg avgårde til DNB-Arena

– Strandfeldt får ingen straff av DISU. De mener det ikke var tilsiktet. Nettopp mottatt mail med vedtaket, skriver Oilers-direktør Pål Higson på Twitter.

– Vi ble ganske sjokkerte over det. Vi var ganske sikre på at han kom til å bli dømt. Jeg har sett bildene ganske mange ganger, og syns den er klar. For meg ser det ut som han vet hva han gjør og slår etter Tyler, sier VIF-trener Espen Knutsen til TV 2 Sporten.

– Vi ble rimelig overrasket alle sammen, og anker saken til apellutvalget. Det er tilfeldig hvem som blir straffet for hva og hvor lenge. Dette er noe vi må jobbe med fremover slik at spillerne får noe å forholde seg til, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til TV 2 Sporten.

Fornøyd
Strandfeldt selv er naturlig nok fornøyd med å slippe straff fra ishockeyforbundet.

– S***! Ferien min er slutt. Jeg må ta av meg badeshortsen og raske meg avgårde til DNB-Arena ;) #rättvisanSegrade #tack #Nmfinale #NuKörVi, skriver svensken på Twitter.

Vålerenga-back Erik Follestad Johansen må stå over torsdagens finale siden han pådro seg matchstraff på Jordal tirsdag. Han reagerer slik på at Strandfeldt slipper karantene:

– Jeg fikk én match for å holde en annen... Hvor ligger logikken? Sitter domsutvalget på fjellet med icenett så de ikke ser bildene ordentlig? skriver han på Twitter.

Les også:VIF-direktør langer ut mot «flåsete» Oilers-trener: – Skandale av Thoresen

Truet med å reise hjem
Etter den første sluttspillsemifinalen har den store snakkisen vært situasjonen hvor Tyler Donati fikk Martin Strandfeldts kølle i bakhodet. Vålerenga sendte saken inn til ishockeyforbundet, som nå har avgjort at den omstridte episoden ikke fikk noen konsekvenser for Oilers-spilleren.

Tyler Donati mener på sin side at Oilers-spilleren bør straffes.

– Hvis det ikke skjer noe, spiller jeg ikke mer i denne ligaen, har han uttalt i etterkant.

Martin Strandfeldt på sin side mener det hele var et uhell. Til TV 2 Sporten sa han følgende om situasjonen tirsdag kveld:

– Det var ikke meningen å slå etter ham. Det var dumt av meg samtidig som Donati overspilte. Jeg ble selv slått ned og mistet en tann rett etterpå så jeg fikk min straff.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

708785

Ordkrig på Jordal
I minuttene etter kampslutt på Jordal tirsdag kveld bidro Oilers-trener Petter Thoresen til å fyre opp stemningen.

– Det var bra han ikke døde, han Donati da. Han (Strandfeldt) ble utvist, og det er det ikke noe å si på. Sånn detter de hele tiden de Donati-guttene. Det var ingen fin greie, men han traff ikke så hardt og det er ikke så farlig som han prøvde å vise alle på Jordal, sa Thoresen.

– Det er flåsete av Petter Thoresen å si at det er godt at han overlever når spilleren har et klart merke i nakke-hode-regionen etter å ha blitt slått. Det er skandale av Thoresen. Han bør holde seg for god til det som tidligere spiller og nå trener, sier Jan Tore Kjær.

Og ordkrigen er på kokepunktet foran den andre finalen. På Twitter skrev Strandfeldt følgende til Kjær onsdag kveld:

– Konsentrer deg om at alle i VIF får lønningene sine i tide i stedet for å twitre om ting du har ikke peiling på #DreamOn.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

708760

– Klare for kamp
Torsdag spilles andre kamp i finaleserien mellom Stavanger Oilers og Vålerenga. Første kamp endte 5–1 i favør Vålerenga, men i kveld spilles kampen i Stavanger, og da pleier Oilers å ha godt grep om Oslo-klubben.

– Vi er klare for match, og vi gleder oss til å spille igjen, og forhåpentligvis gjøre det litt bedre i dag her i DNB Arena, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

DEBATT:
Riktig å frikjenne Strandfeldt? Ta debatten i kommentarfeltet under!