sunny
sunny
MÅTTE SLITE: Petter Vaagan Moen og Lillestrøm ble for sterke for Molde. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
MÅTTE SLITE: Petter Vaagan Moen og Lillestrøm ble for sterke for Molde. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

Lillestrøm sørget for historisk Solskjær-tap

Første gang Ole Gunnar Solskjær har tapt to kamper på rad som Molde-trener.

Se scoringene og høydepunkter fra Molde-LSK i videovinduet øverst!

Molde - Lillestrøm 1-2 (0-1):

Molde Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Molde har vunnet serien to år på rad og regnes som en av de største gullfavorittene også denne sesongen.

Men i sesongens to første kamper har Ole Gunnar Solskjærs menn vist alt annet enn gulltakter.

LES OGSÅ: Mjelde etter den turbulente Brann-tiden: – Det har vært en tøff belastning

– Dette var fantastisk deilig. Vi jobber knallhardt for hverandre, selv om vi Molde kjører over oss i perioder i andreomgang. Det er herlig å igjen å få vist oss frem på en positiv måte igjen

For første gang i sin Molde-karriere har nemlig nå Ole Gunnar Solskjær tapt to seriekamper på rad som trener.

– Fantastisk deilig
Etter å ha tapt 1-2 mot Viking i serieåpningen i Stavanger for to uker siden, ble det tirsdag 1-2-tap mot Lillestrøm – og det i sin egen storstue.

Matchvinner Frode Kippe jublet etter kampen.

– Dette var fantastisk deilig. Vi jobber knallhardt for hverandre, selv om vi Molde kjører over oss i perioder i andreomgang. Det er herlig å igjen å få vist oss frem på en positiv måte igjen, sa Kippe etter Lillestrøms første seier i Molde siden 2001.

Lillestrøms oppskrift foran kampen var å krige Molde ut av stilen. Det lykkes gjestene fra Åråsen med.

– Spillerne skal ha skryt for måten de klarer å gjennomføre kampen på. Vi gjør det vi ble enige på forhånd om. Vi er gode på dødball og bruker mye bakrom. Hele laget jobbet hardt og jgør en kjempeinnsats, oppsummerer LSK-trener Magnus Haglund - og får støtte av sin assistent.

– Vi fulgte «gameplanen» og vi behøver ikke å spille vakkert. Vi var her for å ta tre poeng og da handlet det mye om å krige, krige og krige, sa LSK-assistent Magnus Powell.

Storspilte før pause
Lillestrøm sjokkerte de regjerende seriemesterne og dominerte stort i førsteomgang. Derfor var det helt fortjent da Petter Vaagan Moen satte inn 1-0 til gjestene etter 14 minutters spill. «Mjøsas Beckham» trillet ballen i lengste hjørnet etter at et frispark ble slått inn i feltet. Samme mann var svært nære å doble ledelsen like før pausesignalet, men en praktredning av Espen Bugge Pettersen sørget for at det kun stod 1-0 til LSK ved pause.

– Lillestrøm var svært nære 2-0 på tampen av første omgangen. Dette var virkelig et Lillestrøm som hadde løftet seg mange hakk sammenlignet med serieåpningen, oppsummerte TV 2s kommentator Asbjørn Myhre etter de første 45 minuttene.

Magnus Wolff Eikrem innrømmer at Molde leverte skuffende prestasjoner.

– Det gikk veldig treigt, og vi er nødt til å steppe opp litt fremover, sa han.

LES OGSÅ: RBK har mistet hver tredje tilskuer på fem år: – Tilskuersvikt et problem i hele Europa

SENKET MOLDE: Petter Vaagan Moen. (Foto: Lien, Kyrre/NTB scanpix)
SENKET MOLDE: Petter Vaagan Moen. (Foto: Lien, Kyrre/NTB scanpix)

Molde slo tilbake
Etter pause hevet Molde seg flere hakk og skapte en rekke målsjanser som kunne resultert i utligning.

Men en strålende Kenneth Udjus i LSK-buret og en kompakt forsvarsfirer sørget for at Lillestrøm holdt nullen på «Røkkeløkka» helt frem til det 71. minutt.

Midtstopper Joona Toivio, som ble hentet til Molde fra Djurgården forrige måned, satte inn 1-1 etter et massivt Molde-press.

Men Lillestrøm nektet ikke gi opp av den grunn.

Et snaut kvarter før slutt slo Petter Vaagan Moen et frispark inn i feltet. Frode Kippe steg til værs og headet inn 2-1-ledelse.

Molde jaktet febrilsk på scoringen som kunne sikret dem i hvert fall ett poeng, men LSK holdt distansen inn og sikret seg alle tre poengene - til tross for hele åtte tilleggsminutt i kampen.

LES OGSÅ: Publikum svikter Tippeligaen: – Vi mangler profiler

SCORET: Frode Kippe scoret mot Molde. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
SCORET: Frode Kippe scoret mot Molde. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

To keepere ut med strekk
Udjus måtte forøvrig forlate banen etter 68 minutter spill på grunn av skade og ble byttet ut til fordel for Arnold Origi Otieno.

Også Moldes keeper Espen Bugge Pettersen måtte forlate banen med en strekkskade. Han ble erstattet med Ole Söderberg i det 56. minutt.