dorsin
dorsin

Ex-kaptein Dorsin viste vei for Rosenborg: – Han fortjener en egen sang

To mål og en målgivende fra venstreback Mikael Dorsin som mistet kapteinsbindet før denne sesongen.

Rosenborg-Brann 4-0

Vi fulgte kampen med tekstoppdateringer i vårt livesenter.

Denne saken oppdateres med høydepunkter kl. 23

Mikael Dorsin har kanskje mistet kapteinsbindet i Rosenborg, men den svenske venstrebacken tok likevel ansvar mot Brann i sin 200. Tippeliga-kamp for Rosenborg.

– Jeg begynte kampen med en feilpasning, etter det gikk alt veien, sa Mikael Dorsin til TV 2 etter kampen.

Etter en omgang med stanging mot Branns levende keepervegg Piotr Leciejewski var det Dorsin som fant frem til døren.

Først utnyttet han en retur fra Leciejewski og satt inn 1-0, før han serverte Mikkel Diskerud 2-0 etter lekkert Rosenborg-spill.

På overtid fikk den forhenværende kapteinen også æren av å sette prikken over i-en med 4-0 på overtid. Den scoringen gjorde også at Rosenborg tok steget alene opp på toppen av Tippeliga-tabellen.

Mikkel Diskerud var over seg av begeistring for venstrebackens bidrag.

– Han har en stor del av æren for mitt mål også, sier Mikkel Diskerud til CMore.

– Jeg syns det er på tide at han får seg en egen sang av fansen, fortsatte han.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

MÅLGIVENDE: Mikael Dorsin sender ballen til Mikkel Diskerud i forkant av Rosenborgs andre mål. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
MÅLGIVENDE: Mikael Dorsin sender ballen til Mikkel Diskerud i forkant av Rosenborgs andre mål. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

I mellomtiden hadde Borek Dockal satt inn Rosenborgs tredje mål.

Offensivt gode Rosenborg
Etter at trønderne fikk den forløsende scoringen var det bare ett lag på banen, og de vant fullt fortjent mot et Brann-lag som gikk tom for luft tidlig etter en oppløftende åpning på kampen.

– Vi visste at om vi fortsette det gode balltempoet og bevegelsene så ville vi kunne score. I tillegg så var vi effekte etterhvert , sier Per Joar Hansen til TV 2.

Rosenborg har slitt med å score i oppkjøringen til sesongen, men nå ser det ut til å løsne.

Brann-trener Rune Skarsfjord hadde få unnskyldninger etter kampen.

– Det er synd at det er dem som får frispark i forkant av det første målet og ikke oss, men Rosenborg var bedre enn oss i dag. De er veldig gode i dag.

Sjanser til begge lag
Det var to offensive lag fra start på Lerkendal, og en fartsfylt første åpning.

Brann fikk kampens første sjanse da Erik Huseklepp stormet gjennom Rosenborg-forsvaret etter bare tre minutter.

Han forsøkte å dra av Per Verner Rønning men fikk en litt dårlig touch. Mikkel Diskerud kom stormende, men klarerte bare tilbake i Huseklepp og ballen spratt mot mål.

Alexander Lund Hansen brukte refleksene fikk strekt ut hånden og reddet.

Erik Huseklepp nær scoring mot Rosenborg. (Foto: TV 2)
Erik Huseklepp nær scoring mot Rosenborg. (Foto: TV 2)

Både Rosenborg og Brann var offensive fra start, og bare minuttet senere fikk Diskerud en sjanse i motsatt ende etter en fin volleypasning av Tobias Mikkelsen. En presset Diskerud skjøt over.

Huseklepp var livlig i starten av kampen, men burde ha gjort det bedre da han fikk sin tredje mulighet ti minutter ut i kampen. Erdin Demir kom seg til dødlinjen og la ut 45 grader der Huseklepp bommet på ballen.

Veggen Leciejewski
Bedre treff på ballen fikk Nickie Bille Nielsen i motsatt ende da han tvang Piotr Leciejewski til en strålende redning bare par minutter senere.

JUBEL OG FORTVILELSE: Piotr Lecijewski jubler etter å ha stoppet Nicki Bille Nielsen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
JUBEL OG FORTVILELSE: Piotr Lecijewski jubler etter å ha stoppet Nicki Bille Nielsen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Nielsen var imidlertid ikke like god da han upresset på sju meters hold ikke klarte å heade et godt innlegg mot mål.

Tempoet roet seg etterhvert litt ned på Lerkendal, og feilprosenten offensivt ble noe høyere fra begge lag.

Etter halvtimen fikk Rosenborg en ny sjanse da Mikkel Diskerud avsluttet glimrende fra utkanten av 16-meteren. «Mix» skrudde ballen mot lengste hjørne, men Leciejewski var igjen på pletten med en strålende redning.

Ytterligere fire minutter senere fikk Rosenborg en dobbeltsjanse. Mikael Dorsin skrudde et frispark rundt muren, og Piotr Leciejewski måtte gi en retur.

Den gikk rett til Nicki Bille Nielsen som dro av en Brann-forsvarer og burde ha en lett jobb med å sette ballen i mål mot en liggende polsk sisteskanse, men han skjøt i beina på målvakten og ballen gikk utenfor.

Bom til latter
Birkir Mar Sævarsson er ikke best i motstandernes 16-meter, og da han bommet på ballen inne i Rosenborgs felt fremkalte det latter blant Lerkendal-publikummet.

Da var Rosenborg-back Christian Gamboa litt bedre da han var nestemann til å teste Brann-keeperen som likevel fikk fistet langskuddet hans over.

Mål ble det likevel ikke, og ingen scoringer til pause.

Muren brast
Tre minutter ut i andre omgang måtte Piotre Leciejewski likevel kapitulere. Et frispark fant Tore Reginiussen umarkert i feltet. Han klarte imidlertid ikke å stokke beina og sendte ballen i feil retning.

Der kom Tarik Elyounoussi stormende til, men Brann-målvakten reddet også hans skudd.

Returen kunne han imidlertid ikke gjøre noe med da Mikael Dorsin fikk tuppet ballen i nett-taket.

dorsin
dorsin

Bare minutter senere var det 2-0 da lekkert kombinasjonsspill ga Mikkel Diskerud fritt leide inne i Rosenborgs 16-meter, og norsk-amerikaneren var sikker i avslutningen.

Mikael Dorsin var mannen som spilte frem Diskerud, og en av RBKs mest erfarne hadde tatt tak da det trengtes som mest.

Brann hadde på sin side lite å stille opp med innledningsvis i andre omgang, og Rosenborg ble etterhvert mer opptatt av å trille ball og kontrollere kampen.

To mål mot slutten
Med fem minutter igjen å spille fikk Rosenborg likevel en mulighet etter slurv i Brann-forsvaret.

Borek Dockal satt press på Fredrik Haugen som mistet ballen. Simen Wangberg sklei og sendte ballen bare videre til Borek Dockal som hamret inn 3-0.

Rosenborg lekte seg og på overtid havnet Tarik Elyounoussis chip via hodet til Markus Jonsson hos Mikael Dorsin som visste god kroppskontroll og fikk satt inn 4-0 på halv volley.

Lagene:
Rosenborg (4-3-3): Alexander Lund Hansen - Christian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Jonas Svensson, Mike Jensen, Mikkel Diskerud - Tobias Mikkelsen, Nickie Bille Nielsen, Tarik Elyounoussi
Brann (4-4-2): Piotr Leciejewski - Birkir Mar Sævarsson, Markus Jonsson, Simen Wangberg, Erdin Demir - Amin Askar, Fredrik Haugen, Tomasz Sokolowski, Kristoffer Larsen - Erik Huseklepp, Martin Pusic