DOMINIKANSKE REPUBLIKK: Gunnar dykker i Punta Cana, som ligger midt mellom Det karibiske hav og Atlanterhavet. (Foto: Garfors.com)
DOMINIKANSKE REPUBLIKK: Gunnar dykker i Punta Cana, som ligger midt mellom Det karibiske hav og Atlanterhavet. (Foto: Garfors.com)

Gunnar har snart besøkt alle 198 land i verden

Påskeferien la han til Kiribati. Nå mangler Gunnar Garfors (37) bare ett land på listen sin, og billetten er allerede bestilt.

Gunnar Garfors har de fem siste årene hatt et hårete mål: Å besøke samtlige 198 land i verden. I mai går turen til siste reisemål.

– Dette er jo en form for galskap, men alle trenger vel en hobby, sier Gunnar Garfors til tv2.no.

Når tv2.no ringer ham på Skype sitter han i strandparadiset Kiribati i Stillehavet.

Saken fortsetter under bildet

OCEANIA: Gunnar tar seg en joggetur på en flystripe i Tuvalu. (Foto: Garfors.com)

På stillehavsøy

Klokken er 22.30 og 37-åringen har akkurat inntatt et utsøkt, men rasende billig festmåltid på en lokal restaurant. I bakgrunnen høres bølgeskulvpet fra en tegneserieblå strand.

Prosjektet begynte i 2004, da han og broren Øystein bestemte seg for å reise til Kirgisistan og Kasakhstan.

Les også: Hit bør du ikke dra på ferie!

– Vi bestemte oss da for å samle på all land som hadde -stan i seg. I 2008 var jeg ferdig med det. Da bestemte jeg meg for å besøke samtlige land i verden, sier globetrotteren.

Han tar utgangspunkt i at det finnes 193 FN-godkjente land, og plusser på Vatikanstaten, Palestina, Kosovo, Vest-Sahara og Taiwan. Sør-Sudan havnet på FNs liste i 2011, og Garfors var raskt ute og besøkte landet i april 2012.

LES OGSÅ: Gro har sin egen lille surfeøy i Karibia

Saken fortsetter under bildet

ISRAEL: Dødehavet inneholder så mye salt at Gunnar nesten flyter oppå vannet. (Foto: Garfors.com)

Bruker alt han tjener

– Hvordan har du tid og råd til å reise så mye?

Jeg har verken kone, hund eller barn og bor billig

– Jeg har verken kone, hund eller barn og bor billig i en leilighet i Oslo jeg kjøpte i 2000. Jeg bruker alt jeg tjener på reisene, men jeg klager ikke, humrer Garfors, som er daglig leder i Norges Mobil-TV.

37-åringen som opprinnelig er fra Naustdal i Sunnfjord, reiser også mye i jobben. Påskeferien la han inn mellom to jobbreiser til Tyskland og Sør-Korea. Hva er vel da mer naturlig ennå ta stopovers på Marshalløyene, Samoa, Tonga, Tuvalu, Fiji og Kiribati, tenkte Garfors.

Ser frem til feiring

Påskereisen alene koster ham 30.000 kroner.

– Hva skjer når du har nådd målet i mai?

SYKLON: Minst seks mennesker omkom og tre er savnet etter at den tropiske syklonen Felleng slo inn over Madagaskar lørdag. (Foto: RICHARD BOUHET/Afp)

– Min bror, familie og venner kommer til Kapp Verde, det siste landet på listen min, for å møte meg. Det blir nok en fantastisk feiring.

For deg som ikke er lokalkjent: Kapp Verde-republikken ligger vest for Senegal i Afrika, litt sør for Kanariøyene. Den har en halv million innbyggere og er rangert som det 175. største land i verden.

Her er Gunnars beste reisemål:

1) Madagaskar: – Et fantastisk land og en drøm for zoologer og biologer, kalles det åttende kontinent på grunn av sitt rike plante- og dyreliv. Høye fjell, ørken, strender og utrolig hyggelige folk – og trivelige priser.

2) Sør-Korea og Japan

3) Irland

4) Island

5) Norge

Antarktis står på reiseplanen

– Hva er ditt verste reisemål?

– Kuwait, men det har nok mest med de folkene jeg traff der å gjøre. Jeg reiser gjerne tilbake til alle land jeg har vært i. Jeg synes det er spennende å treffe nye folk!

– Finnes det et sted du ennå ikke har vært, men kunne tenke deg å reise til?

– Jeg har ikke vært på Færøyene, Nordpolen eller Antarktis, men sistnevnte står på planen. Antarktis er den eneste verdensdelen jeg ikke har vært i, og det er dyrt å reise dit, men jeg planlegger å dra neste år, sier Gunnar Garfors til tv2.no.