Demba Ba scorer mot Manchester United. (Foto: TV 2)
Demba Ba scorer mot Manchester United. (Foto: TV 2)
Demba Ba scorer etter vakker pasning fra Juan Mata.  (Foto: TV 2)
Demba Ba scorer etter vakker pasning fra Juan Mata. (Foto: TV 2)
United
United
Ashley Cole tar seg til låret og må etter hvert ut med skade. (Foto: TV 2)
Ashley Cole tar seg til låret og må etter hvert ut med skade. (Foto: TV 2)
Ashley Cole tar seg til låret og må etter hvert ut med skade. (Foto: TV 2)
Ashley Cole tar seg til låret og må etter hvert ut med skade. (Foto: TV 2)

Demba Ba-kunstverk sendte Chelsea til semifinalen

Et øyeblikks magi av Demba Ba sørget for at Chelsea nå møter Manchester City i FA-cupens semifinale.

Se drømmescoringen som sendte Chelsea til semifinalen i FA-cupen i videovinduet øverst!

Chelsea-Manchester United (1-0)

London/Bergen (TV 2 Sporten): Chelsea startet uten veteranene John Terry og Frank Lampard i mandagens omkamp mot Manchester United i FA-cupens kvartfinale.

Sir Alex Ferguson på sin side valgte å starte med blant annet Robin van Persie, Ryan Giggs, Ashley Young og Shinji Kagawa på benken. Wayne Rooney var ikke en gang med i kamptroppen for Manchester United.

LES OGSÅ: Ferguson fyrer opp Chelsea-leiren før kvartfinalen i FA-cupen

– I dag var hele laget veldig balansert og vi fortjente å vinne. Når vi gir 100 prosent kan vi slå alle. I tillegg scoret vi et fantastisk mål

– Vi fortjente å vinne
Men etter en jevnspilt kamp var det Chelsea som til slutt kunne juble for seier og semifinaleplass, hvor Manchester City blir motstander.

– I dag var hele laget veldig balansert og vi fortjente å vinne. Når vi gir 100 prosent kan vi slå alle. I tillegg scoret vi et fantastisk mål, oppsummerer Chelseas manager Rafael Benitez overfor TV 2 Sporten etter kampen.

Han angrer ikke på at han hvilte mange sentrale spillere i oppgjøret mot Southampton lørdag.

– Vi har spilt 60 kamper denne sesongen og er nødt til å bruke hele troppen. FA-cupen er et viktig trofé for Chelsea og forhåpentligvis kan vi gå hele veien denne sesongen, sier Benitez.

Se Øyvind Alsakers intervju med Rafael Benitez etter kampen (artikkelen fortsetter under videovinduet):

708388

Chelseas pressede manager Rafael Benitez kan først og fremst takke Demba Ba for at ble seier mot Manchester United.

Angriperen, som ble hentet til Chelsea fra Newcastle i januar, avgjorde kampen på mesterlig vis.

En superfølsom Juan Mata-chip dalte over hodet på Demba Ba etter 49 minutters spill.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

demba ba
demba ba

– Verdensklasse!
Chelsea-spissen stakk ut en fot og klarte på elegant vis å styre ballen i en bue over de Gea og opp i lengste hjørne. Et virkelig kunstverk av Ba.

– Det måtte to kamper til, men i denne kampen var det Demba Ba det handlet om. Han scoret et drømmemål og de siste 45 minuttene var virkelig en FA-cupkamp verdig. Chelsea har vært i 11 finaler i FA-cupen, de kan komme til den 12. finalen - men det er stort hindrer igjen, oppsummerer TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampen.

Kasper Wikestad synes Chelseas vinnermål er et av sesongens aller peneste.

– Avslutningen til Demba Ba er utrolig følsom. Det er fotballkunst på øverste hylle. Rett og slett verdensklasse, mener Wikestad.

– Dette er grunnen til at vi elsker fotball. Det Demba Ba gjør er bare helt fantastisk, skryter Claus Lundekvam.

Etter 60 minutter var United nære ved å utligne, men en heading fra kort hold fra Hernandez ble mesterlig avverget av Cech.

Manchester United jaget utligningen i sluttminuttene - men maktet ikke å overliste en solid Petr Cech i Chelsea-buret. Innbytter Robin van Persie fikk en eventyrlig mulighet til å sette inn 1-1 like før slutt, men blåste ballen over mål.

– Van Persie hadde en alle tiders mulighet til å utligne, men maktet ikke å score. Dette var Chelseas mulighet i FA-cupen. Rafael Benitez gjorde det riktig og sparte spillere mot Southampton i helgen. Demba Bas scoring var kampens øyeblikk. Pasningen fra Mata og det han gjør etterpå er bare fantastisk, mener Alsaker.

Den andre semifinalen spilles mellom Millwall og Wigan. Begge semifinale-kampene i den tradisjonsrike FA-cupen spilles på Wembley.

Slik var kampen:
Et Manchester United-lag uten Wayne Rooney og Robin van Persie gikk ut i en offensiv 4-3-3-formasjon på Stamford Bridge.

Det første kvarteret brukte de to storlagene til å spille seg varme. To solide forsvarsfirere gjorde arbeidsforholdene vanskelig for Demba Ba, Danny Welbeck og Javier Hernandez.

Etter tjue minutter måtte Ashley Cole gi seg med en strekkskade. Welbeck tok Cole med på løpetur da det plutselig smalt i hamstringen til Cole. Ryan Bertrand erstattet den engelske landslagsbacken.

Etter en halvtime produserte Chelsea kampens første virkelige målsjanse. Damba Ba avsluttet i nærmeste hjørne fra kort hold, men en våken David de Gea parerte med beina.

Les også: TV 2 besøkte David de Geas fødeby: Ingen ser forskjell på ham og Lars Vaular

Sju minutter før pause kombinerte Oscar og Eden Hazard fint i Uniteds straffeområde. Hazard fikk fritt skuddlege fra 14 meter, men belgieren klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Hernandez forsøkte seg med et skudd fra langt hold like etterpå. Ballen flakket fra side til side, men en god og heldig Petr Cech fikk en fot på ballen. Dermed kunne lagene ta pause på stillingen 0-0.

Artikkelen fortsetter under bildet

United
United

Annen omgang startet på best tenkelige måte for Chelsea. En superfølsom Juan Mata-chip dalte over hodet på Demba Ba. Chelsea-spissen stakk ut en fot og klarte på elegant vis å styre ballen i en bue over de Gea og opp i lengste hjørne.

Et virkelig kunstverk av Ba.

Etter 60 minutter var United nære ved å utligne, men en heading fra kort hold fra Hernandez ble mesterlig avverget av Cech.

Før kampen:
Rafael Benitez gjør store forandringer på laget som tapte 1-2 mot Southampton i helgen. Hele seks nye spillere er kommet inn i startelleveren til omkampen i FA-cupens kvartfinale.

Manchester United stiller uten Robin van Persie og Wayne Rooney. Rooney er ikke med i kamptroppen engang. 27-åringen sliter med en lyskeskade.

Van Persie sitter på benken sammen med blant andre Ryan Giggs, Ashley Young og Shinji Kagawa.

Chelsea har også sterke navn på benken. John Terry, Frank Lampard og Fernando Torres er blant spillerne som ikke får fornyet tillit etter Southampton-tapet.

Chelsea: Cech; Azpilicueta, Ivanovic, David Luiz, Cole; Mikel, Ramires; Hazard, Mata, Oscar; Ba.
Manchester United: De Gea; Valencia, Smalling, Ferdinand, Evra; Jones, Carrick, Cleverley; Nani, Welbeck, Hernandez