fergie
fergie

Ferguson fyrer opp Chelsea-leiren før kvartfinalen i FA-cupen

– De har ikke hatt en eneste vanskelig kamp frem til semifinalen de siste årene.

Se Chelsea-Manchester United på TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no kl. 13.30

Manchester United jakter på sin første dobbel siden 2009. Den gang vant de rødkledde ligacupen og serien. Nå er det semifinalebillett i FA-cupen som ligger i potten. Manchester United har ikke vunnet cupen siden 2004.

Motstander Chelsea har vunnet tre av de fire siste FA-cupfinalene. Det kan de takke et lett cupprogram for, mener Sir Alex Ferguson.

– De siste årene har vi fått noen svært vanskelige trekninger. De har ikke hatt en eneste vanskelig kamp frem til semifinalen de siste årene. De hjelper, det er ingen tvil om det, sier Ferguson til Telegraph.

Skotten har et lite poeng. Chelsea har trukket lag fra Premier League bare 7 av de 26 siste gangene mellom 3. runde og kvartfinalen.

Les også: Gerrard reddet på streken og ble matchvinner i Liverpools snuoperasjon
Les også: Benteke-agent: – 99 prosent sikker på at han blir i Villa

For to uker siden kom Chelsea tilbake og klarte 2-2 på Old Trafford. Rafael Benitez vet at FA-cupen er den eneste muligheten til å hente sølvtøy til Stamford Bridge denne sesongen.

Han hvilte sju faste førstelagsspillere i helgen. Mot Manchester United er det ventet at David Luiz, Ashley Cole, Eden Hazard, Juan Mata, Paulo Ferreira, Demba Ba og Gary Cahill er tilbake fra start.

– På lørdag plukket jeg spillere som trente med oss under landskamppausen. Jeg visste at de var klare. Jeg plukket ut et lag som var godt nok til å slå Southampton - hadde vi bare spilt med samme intensitet som vi viste i 2. omgang, sier Benitez til avisen.

Han innrømmer at kampen betyr mye for resten av sesongen.

– En seier ville gitt alle sammen en boost. det er en kamp mot en god motstander, men vi viste på Old Trafford at vi kan klare det, sier Benitez.