BLIR DU LURT? Luktende datamaskiner og ureglementert bruk av  kapteintittel. Noen spøker er lettere å gå på enn andre. (Foto: Montasje:  TV 2)
BLIR DU LURT? Luktende datamaskiner og ureglementert bruk av kapteintittel. Noen spøker er lettere å gå på enn andre. (Foto: Montasje: TV 2)

Ble du lurt 1. april?

Tiden er inne for å lure kjente og kjære, og vi har samlet noen spøkene fra inn- og utland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Første april er dagen du bør tenke deg om en ekstra gang dersom noen kommer med noe oppsiktsvekkende. Tradisjonen tro har flere medier presentert «nyheter» som ikke er til å tro. Her er et knippe aprilspøker som kanskje kan redde deg fra både bomturer til Brann Stadion og sparetiltak på vokalene i sosiale medier.

Bergensavisen forsøker å lure engasjerte fotballfans, og forteller om rotteinvasjon på Brann Stadion. Derfor må det legges kunstgress, og det inviteres til dugnad slik at kunstgresset er klart før hjemmekampen mot Molde neste helg.

Anmelder Kaptein Sabeltann

Piratpartiet sendte i natt ut en pressemelding der de anmelder Kaptein Sabeltann for hans mange forbrytelser. Blant punktene i anmeldelsen er «uautorisert bruk av kaptein-tittelen», og at den kjente piraten har benyttet trusler om vold for å oppnå sin stilling.

I pressemeldingen heter det også at «På bakgrunn av Sabeltanns mange og alvorlige forbrytelser krever Piratpartiet at politiet må gripe inn umiddelstraks. Som et minimum må denne banditten bøtelegges, IP-registreres, og fjernes/blokkeres fra Internett».

Minst like dramatisk er det at Youtube stenger for ytterligere opplastinger, før de kårer den beste videoen. I en video som ble postet på videonettstedet opplyser eierne at et panel bestående av filmkritrikere og Youtube-kjendiser sitter og går igjennom alle videoene i jakten på en vinner.

Del din beste aprilspøk i kommentarfeltet under!

Fly med glassbunn

Den eksentriske rikingen og flygründeren Richard Branson har sendt ut pressemelding om at selskapet hans, Virgin atlantic, lanserer verdens første fly med glassgulv. Kunne definitivt gitt flyopplevelsen noe nytt, uansett om det tipper i positiv eller negativ retning:

GLASSBUNN: Pressemeldingen fra Richard Branson er utførlig laget med bilder og kommentarer. (Foto: Virgin.com)

Underholdningsnettstedet 730.no avslører at Aylar har fått en rolle i den populære serien «Game of Thrones». Der skal hun spille karakteren Shae Pree, en «vakker lege/trollkvinne med en fortryllende latter».

Fantastisk luktetjeneste

Google la ut en tominutters video om deres nye ny sensasjonelle søkefunksjon, «Google nose». Funksjonen som gjør det mulig å søke på lukt.

– Søk er enormt mektig. Man kan søke på det meste av menneskelig viten, bilder, bøker, video. Men vi oppdaget at det er en viktig opplevelse vi har oversett, sier produktansvarlig Jon Wooly.

Slik skal googles banebrytende teknologi få deg til å lukte all verdens lukter gjennom datamaskinen:

Totalforbud mot røyk og hunder

Universitetet i Oslos magasin Apollon har verdensnyheten om at forskeren Jørn Hurum, som tidligere har presentert apefossilet «Ida», nå har funnet inspirasjonen til Edvard Munchs «Skrik». Ifølge Apollon vil steinen Hurum har funnet endre kunsthistorien, og viser til Munchs dagboknotater fra 1892, der et tidligere ukjent sitat har fått ny mening etter funnet av denne spesielle steinen.

Østlandsposten kan fortelle at Larvik kommune går til kamp mot hundeeiere og røykere, som lenge har forsøplet havneområdet. Derfor blir det totalforbud mot hunder og røyk i Indre havn. Det populære turområdet i Bøkeskogen kan også stå for tur,

Leder i Larvik Bys Vel, Thore Brastein, ønsker forbudet velkommen.

– Vi må få bort grisene, og vi støtter helt og fullt Larvik kommune i dette forslaget, sier Brastein som selv vil foreta hyppige turer til Indre havn for å se til at forbudet blir overholdt.

Polisen selger sprit på Facebook

Gudbrandsdølen Dagningen søker etter statister til innspillingen av en scene i serien «Lillyhammer». Scenen ble egentlig tidligere spilt inn rundt juletider, men på grunn av feil i produksjonen må julegata opp på nytt. I tillegg trenger de mellom 100 og 200 personer som kan bli foreviget i den populære serien.

Politiet i Växjø og Alvesta ser også sitt snitt til å spøke med sine følgere på Facebook. Der frister de med salg av alkohol de har beslaglagt, og pengene de tjener skal brukes på å kjøpe inn flere kameraer til fotobokser, mer overtid for bilbeltekontroll og to nye glattceller.

Alkoholsalget skal gjennomføres på Facebooksiden, og det høyeste budet vinner.

Politiet i Växjö og Alvesta frister sine følgere på Facebook med salg av alkohol de har beslaglagt. Pengene de tjener skal brukes på å kjøpe inn flere kameraer til fotobokser. (Foto: Polisen i Växjö/Alvesta )

Spøkefugler legger firkantede egg

For å feire 50-årsmarkeringen av den berømte Donald-fortellingen om «Eggmysteriet», har Nortura gått sammen med Donald Duck & Co. og produsert et prøveparti med firkantede egg.

– Vi synes firkantede egg er en morsom tanke og klarte ikke å si nei da Donald kontaktet oss. Oppdraget har vært krevende, spesielt med tanke på at høna som verper både skal ha det bra og samtidig være stolt over at hennes egg blir annerledes, sier konserndirektør i Prior, Kjell S. Rakkenes i en pressemelding.

Skal du ha disse firkantede eggene må du være rask på labben, da de kun vil være i salg en kort stund fordi produksjonen er relativt ressurskrevende, kan spøkefuglene i Nortura fortelle.

FIRKANTEGG: Nortura har gått sammen med Donald Duck & Co. og produsert et prøveparti med firkantede egg. (Foto: NORTURA)

Justin Bieber til Skien

Mikrobloggtjenesten Twitter annonserer 1. april at de vil begynne å ta betalt om man vil bruke vokaler. Ved bare å bruke konsonanter oppmuntres det til en mer effektiv og fortettet form for kommunikasjon, heter det på Twitters blogg. For fem dollar i måneden får man imidlertid tilgang til premiumtjenesten som også inkluderer bruk av vokaler.

Oslo politidistrikt melder på Twitter at de har besluttet å gå vekk fra bruken av mikrobloggen. Grunnen til dette er at de ønsker å frigjøre ressurser til viktigere oppgaver, og de nesten 90.000 følgerne må dermed finne seg en annen måte å følge med på politiet i hovedstaden.

Haugesunds Avis ber leserne nyte den siste fridagen i påsken, for i 2014 blir 2. påskedag en helt vanlig arbeidsdag. Dette er fordi en stor del av EUs innbyggere er katolikker, og de markerer ikke 2. påskedag. I første omgang må derfor alle statlige ansatte må på jobb, gjennom det såkalte «Fridagsdirektivet». Senere blir det også dags for at resten av arbeidsstokken må komme seg på jobb.

Hvis vi skal tro på Telemarksavisa, kommer tenåringsidolet Justin Bieber til Skien i september. Arrangøren Dag Erik Pedersen regner med å selge ut Skagerak Arena på rekordtid, og lover at det er plass til 30.000 mennesker.

De første aprilsnarrene

Det er flere teorier om hvordan aprilsnarringen oppsto. Tradisjonen startet trolig i Frankrike i 1582. 1. april var etter gammelt av første dagen i et nytt år, men denne ble flyttet til 1. januar da den gregorianske kalenderen ble innført.

Ikke alle fikk med seg at nyttårsdagen var flyttet til 1. januar, og fortsatte dermed å feire nyttår rundt 1. april. Disse etternølerne fikk den noe nedlatende merkelappen «aprilsnarrer». De ble også utsatt for narrestreker og de opplyste delene av befolkningen var morsom på deres bekostning.

Harsellasen med aprilsnarrene utviklet seg senere til en tradisjon med å lure venner og kjente 1. april. På 1700-tallet spredte tradisjonen seg til andre land.