HER SMELLER DET: Montreal Canadien sin Josh Gorges denges inn i veggen av norske Mats Zuccarello. (Foto: Graham Hughes, © GMH KE**NY**)
HER SMELLER DET: Montreal Canadien sin Josh Gorges denges inn i veggen av norske Mats Zuccarello. (Foto: Graham Hughes, © GMH KE**NY**)

Skryt tross tap for Zucca

Nordmannen fikk mest istid av alle løperne.

Det ble tap for New York Rangers og Mats Zuccarello Aasen borte mot Montreal Canadiens i National Hockey League (NHL) lørdag, men nordmann fikk mest istid av alle løperne.

25-åringen fikk drøyt 18 minutter på isen, og ble kreditert med ett skudd på mål i comebacket for Rangers.

– Det er jo kult det, men det hjelper jo ikke når vi taper og ikke scorer fremover. Men det er jo hyggelig at man får spilletid, sier Zuccarello til TV 2 etter kampen.

LES OGSÅ: Zuccarello tilbake hos Rangers: – Godt å ha deg tilbake, Hobbiten!

Rangers fikk en kalddusj etter bare 47 sekunder i Centre Bell. Da sendte Michael Ryder Canadiens opp i ledelsen. I resten av første periode presset Rangers høyt, og Zuccarello & co. hadde 17 skudd mot Canadiens 10.

– Det var tungt i dag
Dessverre fortsatte scoringsmarerittet for John Tortorellas menn, som ikke hadde vunnet i Montreal siden 2009. De klarte ikke å sette sjansene, og kanadierne vant til slutt 3-0 etter scoringer av Thomas Pleanec og Brendan Gallagher. Dermed ble det ikke den debuten Zucca hadde håpet på.

– Det var tungt i dag, jeg merker at jeg ikke har spilt på en stund. Jeg føler vi spiller ganske bra, men det hjelper ikke det når vi ikke scorer, sier Mats Zuccarello Aasen til TV 2.

Under sin forrige periode i Rangers spilte han 52 grunnspill og én sluttspillkamp i NHL. Han scoret åtte mål og hadde 18 assist i løpet av de to sesongene.

Får skryt
Til tross for tapet får nordmannen skryt av Tortorella, som forsikrer om at nordmannen vil få mer spilletid i kampene som kommer.

– Jeg likte hvordan han beveget pucken, og han er en kreativ spiller. Han kommer til å få spille mer fremover, og forhåpentligvis kan han hjelpe oss til å få de scoringene vi trenger, sa han til TV 2 etter kampen.

Zucca selv tar rosen med ro.

– Det er hyggelig, men jeg tenker ikke så mye på det egentlig. Det viktigste er at man vinner, og det er veldig surt å tape første kampen tilbake. I alle fall i den situasjonen vi er i nå.

LES OGSÅ: Svensk ishockeytrener: – Norske spillere er ensbetydende med kvalitet

Må vinne
Etter tapet i Montreal har Rangers nå kun tre seire på de siste ti kampene. De ligger på den utsatte åttende plassen i Eastern Conference, og er a poeng med New York Islanders med en kamp mindre spilt. Dermed må Rangers snu den dårlige trenden for å klare å ta seg til sluttspillet i begynnelsen av mai.

– Hvordan er stemninga i laget nå?

– Nå er vi i en downperiode, men vi får bare jobbe sånn som vi gjorde i dag, og håpe at det snur. Men det må jo skje snart, for det er jo ikke så mange kamper igjen. Vi får håpe det snur når vi kommer til New York på mandag. Vi trenger en seier, sa Zucca.

Kaptein Ryan Callahan er også smertelig klar over situasjonen de er.

– Vi tenker jo på det, og er veldig klar over at vi må spille bedre og score mål for å vinne kamper. Vi må bare kjøre på, sa han til TV 2 i garderoben.

LES OGSÅ: Zucca så lagkameratene tape: – Kjedelig å se fra tribunen

– Skapte mange sjanser
Tortorella beskriver kvelden som tung, men han mener de må ta med seg det positive, særlig den første perioden.

– Det var tungt i dag, men vi har en ny kamp på mandag så vi må bare se fremover. Jeg syns vi var offensive, spilte bra fremover, og skapte mange gode sjanser. Men vi er nødt til å ha uttelling skal vi plukke poeng.

Zuccarello spilte for Rangers fra 2010 til 2012 og gikk deretter til russiske Metallurg Magnitogorsk. Han returnerte til New York denne uka.