REDNINGSHELIKOPTER: Sea King-helikopteret svever over Vikafjorden i Åfjord hvor fire personer gikk gjennom isen. (Foto: Nina Edvardsen)
REDNINGSHELIKOPTER: Sea King-helikopteret svever over Vikafjorden i Åfjord hvor fire personer gikk gjennom isen. (Foto: Nina Edvardsen)

Fire personer gikk gjennom isen under redningsaksjon

Fire personer gikk gjennom isen da de skulle redde en 51-åring i Vikafjord i Åfjord i Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 10-tiden lørdag formiddag gikk en person gjennom isen i Lunnfjorden i Åfjord i Sør-Trøndelag. Fire vitner som kom til forsøkte å redde personen opp, men endte med å selv gå gjennom isen.

Med fire personer i isråken ble det kalt ut store redningsressurser blant annet et legehelikopter og et Sea King redningshelikopter fra Ørland flystasjon.

Har du bilder fra hendelsen? Tips oss på MMS / epost 02255.

– Det var noen forbipasserende som oppdaget mannen og kontaktet politiet samtidig som de prøvde å hjelpe ham. Flere av dem som ville hjelpe havnet selv i vannet da isen ga etter. På et tidspunkt var det fem personer i vannet, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Klokken 10.30 var alle fire reddet opp av vannet, opplyser operasjonssentralen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Tre av de fire ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim for behandling.

En av de tre, en mann i 30-årene, er allerede utskrevet fra sykehuset.

De to andre, en 51 år gammel mann og hans 82 år gamle far blir liggende til observasjon over natten, men har det etter forholdene bra får tv2.no opplyst fra St. Olavs hospital.

(TV 2 / NTB)