Amir Omar Hassan og Ingvild Selvik Ask og vei Taba (Foto: AFP/Wikimedia Commons montasje: TV 2)
Amir Omar Hassan og Ingvild Selvik Ask og vei Taba (Foto: AFP/Wikimedia Commons montasje: TV 2)

Kidnapperne kan få kravene innfridd

Beduinene som bortførte Ingvild Selvik Ask løslot gislene etter lovnader fra egyptiske myndigheter om å granske fengslingen av deres familiemedlemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beduinstammen som torsdag i forrige uke bortførte norske Ingvild Selvik Ask (31) og hennes israelske reisefølge, Amir Omar Hassan (23), krevde at to av deres familiemedlemmer som sitter fengslet i Egypt ble frigitt før de to gislene skulle løslates.

Natt til tirsdag ble gislene sluppet fri, blant annet fordi kidnapperne har fått lovnad om at egyptiske myndigheter skal granske saken mot deres fengslede slektninger.

Det skriver den israelske avisen Ynet News.

LES OGSÅ: – Jeg visste ikke om jeg kom til å se familien igjen

NULL RESPEKT: En gruppe beduiner er samlet og vil i natt prøve å hente ut den norske kvinnen og israelske turisten som er kidnappet i Egypt. (Foto: TV 2)

Har fått forsikringer om gransking

Avisen avdekker at det har pågått harde forhandlinger mellom kidnapperne og egyptiske myndigheter.

Fremtredende medlemmer av Tarabin-stammen klarte natt til tirsdag å overbevise kidnapperne om å løslate gislene etter å ha fått forsikringer fra innenriksministeriet i Egypt om at de ville granske saken om de to familimedlemmene som sitter fengslet i Ismailia for narkotikakriminalitet.

– Vi bortførte turistene etter å ha forsøkt på alle lovlige midler å få våre slektninger løslatt, men ingen tok våre protester seriøst, sier en av kidnapperne til det egyptiske nyhetsbyrået ONA.

LES OGSÅ: Mor til norsk gissel i Egypt: – Det har vært tøft

Amir Omar Hassan 220px (Foto: AFP)

– Gislene fikk alt de ba om

Kidnapperen forteller at de har protestert til ingen nytte, og at de til slutt ikke hadde annet valg enn å ty til drastiske virkemidler, som kidnapping av uskyldige turister.

– Men vi skadet aldri gislene, de fikk alt de ba om, og i henhold til avtalen våre stammeledere gjorde ble vi enige om å løslate begge to, sier en av kidnapperne.

Begge de to gislene fikk lov å ringe hjem etter at de var tatt, og skal ha fått mat og husly mens dramaet pågikk.

Avisen Times of Israel skriver at de ble holdt fanget i det isolerte fjellområdet Gabal-Maghara i Sinai.

LES OGSÅ: Ingvild (31) ble holdt fanget i fem døgn i Egypt

– Konstant engstelig

Til den israelske avisen forteller bror til gisselet Amir Omar Hassan at det har vært harde dager for familien hans.

– Vi er alle glade for at de er satt fri. Vi har ringt alle som kunne tenkes å hjelpe oss og til slutt lyktes det, sier Halad Hassan til Ynet News.

– Kidnappingen har vært svært vanskelig for familien som har vært under et forferdelig psykisk press, vi har vært konstant engstelig, sier en annen slektning til avisen.

LES OGSÅ: – Nå er vi glade og feirer

Er blitt et farlig sted

De fraråder alle på det sterkeste å reise til området på Sinai-halvøya, som de mener er blitt et veldig farlig sted å ferdes.

At myndighetene har gått med på å granske fengslingen av beduinenes slektninger synes de er bra.

– Jeg anmoder egyptiske myndigheter om å akseptere kravene fra kidnapperne og løslate de fengslede slektningene, sier en av slektningene til det israelske gisselet Amir Omar Hassan.