Fergie (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Fergie (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

Er han Englands verste fiende?

Manchester United-sjefen trekker igjen i trådene når Rio Ferdinand melder forfall til England.

Rio Ferdinand er for tiden i hardt vær i forbindelse med sitt forfall til det engelske landslaget, som nå har tatt turen til Montenegro.

Under kampen mot San Marino kom de engelske tilhengerne med tilrop og sanger som langt på vei gjorde det klart hva de synes om hans prioriteringer.

Samtidig har blant annet The Guardianspekulert i hvorvidt Sir Alex Ferguson har hatt en finger med i spillet da Rio tok sin avgjørelse.

Høyst sannsynlig har avisen rett, og det vil heller ikke være første gang skotten har et ord med i laget når det skal spilles landslagsfotball.

Les også: Ryggplagede Ferdinand flyr 15 timer for ekspertjobb
Les også: Fansen i harnisk over Ferdinands forfall

Men det er verdt å nevne at ingen har bidratt med så mange spillere til det engelske landslaget som Manchester United har de siste 25 årene.

Hele 84 spillere har debutert for England i denne perioden har fått ti eller flere kamper. Av disse har ikke mindre enn 19 tilbragt deler av karrieren i Manchester United - nesten 23 prosent.

Av de åtte som har spilt flest kamper av disse, er fem tidligere eller nåværende United-spillere.

Venn eller fiende
Så er Fergusons Englands største fiende? Historien sier det motsatte.

Allerede i starten av sin Manchester United-karriere bidro Ferguson med spillere som Bryan Robson, Gary Pallister, Neil Webb og Paul Ince.

Så kom «class of ‘92» med Paul Scholes, David Beckham, Gary og Phil Neville og Nicky Butt, i tillegg til Rio Ferdinand.

Artikkelen fortsetter under bildet!

englandmontasje1111Web
englandmontasje1111Web

Og i dag, når Hodgson skal kjempe for å ta De tre løvene til Brasil, er det igjen United som står for stammen i laget.

For øyeblikket har United hele seks mann i den engelske troppen (det hadde vært åtte om ikke Phil Jones var skadet og Ferdinand hadde takket nei). Tottenham har fire, Manchester City har tre mens Liverpool og Chelsea har to. Alex Oxlade-Chamberlain er den eneste Arsenal-spilleren på laget.

Les også: Se United-kjøpet Zaha herje for England mot Romania

Kanskje er den gamle skotten tidvis redd for slitasje på sine eldre spillere. Kanskje vil han verne om de sportslige ressursene som trengs for å lykkes i den krevende jobben på Old Trafford.

Ferguson har ved flere anledninger blitt lansert som den perfekte manageren for England, men selv om han aldri tok jobben er det vanskelig å finne noen som har påvirket det engelske landslaget mer de siste 25 årene.