ronneyWeb
ronneyWeb

Mirko Vucinic: – «Hodeløse Rooney» kan bli utvist igjen

Mens Joleon Lescott tror Montenegros tjuvtriks kan slå tilbake på dem.

På tirsdag møtes England og Montenegro i kampen som kan være med på å avgjøre utfallet i VM-kvalifiseringens gruppe H.

Montenegro leder per dags dato gruppen med to poeng, og med seier hjemme mot England vil de bli vanskelige å ta igjen.

Landslagssjef Roy Hodgson har sagt at han ikke frykter montenegrinerne, men det er ikke alle engelskmennene som har like gode minner fra Podgorica.

Les også: Hart om Rooney-utvisningen: – Patetisk
Les også: Er han Englands verste fiende?

Det er ganske nøyaktig halvannet år siden England sist var på besøk i Montenegro. Den gang endte kampen 2-2, men det var noe helt annet enn resultatet som havnet i fokus i etterkant.

Wayne Rooney pådro seg en hodeløs utvisning, og mistet på grunn av den de to første kampene i forrige sommers EM-sluttspill.

– Skal England ha en sjanse må Rooney holde seg i skinnet
Engelske aviser spekulerer nå i det vide og det brede om hvorvidt Rooney vil takle heksegryta på Pod Goricom Stadion denne gangen, og tror at Montenegro kommer til å gjøre sitt beste for å erte på seg stjernespissen også på tirsdag.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Rooney (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Rooney (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Montenegros kaptein Mirko Vucinic legger ikke skjul på at han synes Manchester United-angriperen er en fantastisk fotballspiller, men setter samtidig spørsmålstegn ved hans evne til å beholde roen.

Les også: Wayne Rooney endelig kampklar for England - drømmer om EM-triumf

– Det er ingen tvil om at han er en av de beste spissene i verden, men vi vet av erfaring at han kan miste hodet. Tilhengerne våre har ikke glemt utvisningen hans, og jeg er sikker på at de kommer til å minne han på det.

– Skal England ha en sjanse må Rooney holde seg i skinnet, sa Juventus-spissen til pressen søndag.

Seks mål på seks kamper
Joleon Lescott er derimot trygg på at Rooney vil forholde seg rolig, og tror at knepene til hjemmelaget kan slå tilbake på dem.

– De kan komme til å spille på temperamentet hans, men han har blitt mer moden. Jeg er sikker på at han er profesjonell nok til å håndtere alt de måtte bruke. Kanskje han til og med kan bruke det som inspirasjon til å spille enda bedre, sa Manchester City-forsvareren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Rooney (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Rooney (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Og Rooney har vært i god form for landslaget siden utvisningen i oktober 2011. På de siste seks landskampene fra start, har 27-åringen scoret seks mål i tillegg til sin straffe i straffesparkkonkurransen mot Italia i sommerens EM.

Les også: Se Wayne Rooneys frisparkperle mot stakkars San Marino

Hodgson er enig med Lescott, og tror Rooney kommer til å fortsette den gode formen landslagsformen.

– Det er ingen grunn for han til å ha dårlig selvtillit. Han har spilt så mange kamper og har bygd seg opp så mye erfaring. Jeg er sikker på at han er i stand til å glemme hele hendelsen, avslutter Hodgson.