Johaug, Bjørgen og Weng (Foto: Åserud, Lise, © LIA)
Johaug, Bjørgen og Weng (Foto: Åserud, Lise, © LIA)

De norske jentene herjet med Kowalczyk - nå avslutter hun sesongen

Justyna Kowalczyk endte bak tre norske jenter i Falun lørdag. Nå sier hun til TV 2 at hun gir seg for sesongen.

Falun/Bergen (TV 2 Sporten): På dagens fellesstart dannet det seg tidlig en kvartett i front. Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk, Heidi Weng og Therese Johaug begynte allerede etter tre-fire kilometer å dra fra konkurrentene, og gikk samlet til de passerte runding før den siste runden på 3,3 kilometer.

Her rykket Kowalczyk og prøvde å riste av seg de norske jentene, men halvveis på runden hadde Bjørgen og Johaug fortsatt los på den polske jenta.

Opp de siste bakkene gikk Bjørgen og Johaug forbi Kowalczyk som hadde voldsomt glatte ski, og det ble et helnorsk oppgjør de siste kilometerne.

Les også: – Jeg går for å vinne når jeg stiller til start

Bjørgen kom til slutt i ensom majestet til mål mens Johaug gikk inn til en trygg 2. plass.

Mer spenning var det rundt tredjeplassen, men Weng tok igjen en sliten Kowalczyk på de siste meterne og forviste den polske jenta til fjerdeplass.

Se avgjørelsen av rennet i videovinduet øverst

Kowalczyk ferdig for sesongen
Etter løpet sa Kowalczyk til TV 2 at hun nå gir seg for sesongen og ikke går søndagens renn. Hun sliter med smerter i et bein når hun skøyter.

Nå orker jeg rett og slett ikke mer.

- Men det er ikke hovedårsaken. Jeg er sliten. Jeg har gått skirenn hele vinteren og jeg har vunnet verdenscupen. Nå orker jeg rett og slett ikke mer, sier hun til TV 2.

Dermed blir den svenske minitourens jaktstart søndag en parademarsj for Marit Bjørgen, som har over minuttet ned til Johaug på sammenlagtlisten.

Sliten Johaug
Bjørgen var godt fornøyd med løpet etter målgang.

- Det er litt med deg, som med det var med Tyskland i fotball, du vinner alltid til slutt?

- Ja, men jeg fikk meg en overraskelse underveis da Kowalczyk rykket og jeg plutselig var mange meter bak. Men også hun ble sliten. Da jeg og Johaug rykket i siste bakken, skjønte jeg at det ville stå mellom meg og henne, sa Bjørgen til TV 2.

Therese Johaug klatret med dagens andreplass opp på tredjeplass i sammendraget. Det hadde hun ikke trodd før løpet startet.

– For meg ble ikke andreplassen noe nederlag. jeg har hatt tremila i Kollen i hodet og kroppen. Jeg måtte virkelig skjerpe meg for ikke å bli fragått, sa Johaug til TV 2.

Jeg bestemte meg for at jeg skulle ha den tredjeplassen og den fikk jeg.

Weng tok tredje
Siste norske jente på pallen i dag ble Heidi Weng, og hun kunne fortelle om et tøff rundtur i Falun i dag.

– Jeg var så stiv. Det var helt forferdelig, men jeg bestemte meg for at jeg skulle ha den tredjeplassen og den fikk jeg. Det er veldig gøy å få revansje etter at hun slo meg i Drammen, avsluttet Weng.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble best av de øvrige norske med en niendeplass, mens Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla endte som henholdsvis nummer 13 og 14.

Lengre ned på listene ble Kristin Stømner Steira nummer 23, Celine Brun Lie nummer 26, Ragnhild Haga nummer 40 og Kari Vikhagen Gjeitnes nummer 47.