ÅPNER DØREN FOR FRP: Per-Kristian Foss.
ÅPNER DØREN FOR FRP: Per-Kristian Foss.

– Høyre trenger Frp

Hvis ikke beholder Jens makta, sier Høyreveteran Per-Kristian Foss.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis Høyre ikke samarbeider med Fremskrittspartiet så vil det gi monopol til regjeringsmakt for Arbeiderpartiet for lang tid. Det hevder Høyreveteran Per-Kristian Foss. I helgen er han gjest i Kristiansen&Strand.

– Det er riktig at jeg lenge har vært kritisk til altfor tett samarbeide med Frp. Det har vært en kulturforskjell mellom Frp og Høyre. Samtidig så ser jeg jo at hvis Høyre for evig og alltid hadde sagt nei til et samarbeide med Frp så hadde det gitt på mange måter Arbeiderpartiet et monopol på regjeringsmakt i Norge. Det er usunt for dem demokratiet og ville vært drepende for Høyre som har vært et samarbeidsparti i alle år, sier Foss.

Se utdrag fra intervjuet øverst i artikkelen.

Tidligere har Høyre samarbeidet mot sentrum, men nå har man altså også åpnet for et samarbeide til høyre for partiet. Aller helst ser han en firepartiregjering der også Venstre og Kristelig Folkepartiet deltar.

– Uten å erkjenne et behov for samarbeide også med Fremskrittspartiet, selv om det er store skillelinjer og en del uenigheter, så tror jeg ikke vi ville fått et reelt regjeringsalternativ, sier Foss.

Selv om han nå forlater Stortinget etter over drøye 30 år, legger han ikke skjul på han vil være svært åpen for en ministerpost om Høyreleder Erna Solberg etter valget og valgseieren er sikret ringer med en forespørsel.

Som tidligere finansminister mener han imidlertid at Høyres nestleder Jan Tore Sanner er rette mann for den posten. Men om Siv Jensen rykker inn der, synes han ikke at det er mer merkverdig om hennes portrett blir hengende på veggen der enn at bildet av tidligere SV-leder Kristin Halvorsen allerede henger der. Han har sterk tro på departementets embetsverk og dets oppdragende evne uansett partitilhørighet.

SE KRISTIANSEN&STRAND PÅ TV2 NYHETSKANALEN FREDAG KL. 18.00 OG LØRDAG OG SØNDAG KL. 12.30 OG KL. 16.30 ELLER PÅ TV2 SUMO.