Callum McManaman takler Newcastles Haidara.
Callum McManaman takler Newcastles Haidara.

Massadio Haidara: – Han kunne ha ødelagt livet mitt

Men Newcastle-forsvareren bærer ikke nag til Callum McManaman.

Det var i søndagens kamp mellom Wigan og Newcastle hvor Callum McManaman slo til med en grusom takling på Massadio Haidara.

Dommer Mark Halsey valgte likevel å holde både det gule og det røde kortet i lommen.

– Dette er ikke bare et direkte rødt kort. Det er tre måneder i fengsel. La oss bare håpe at motstanderen ikke er for skadet, sa Trevor Morley om episoden i TV 2s Premier League-studio i pausen av kampen.

Les også: Wigan-spiller med skrekktakling: – Burde gitt tre måneder i fengsel
Les også: Newcastle-manageren fryktet hevnaksjoner

Det engelske fotballforbundet mente også at de ikke hadde noen mulighet til å straffe Wigan-spilleren i ettertid.

Les også: Slipper straff etter skrekktakling

Onsdag uttalte Haidara seg for første gang om taklingen.

– Jeg skjønner det ikke. Taklingen hans kunne ha betydd slutten på karrieren min, og kunne ha ødelagt karrieren min. I stedet er det han som spiller fotball før meg. Vi må beskytte spillerne. Jeg vil ikke endre den fysiske tankegangen, tempoet eller innstillingen i England, men vi kan ikke akseptere slike taklinger i fotball, sier han til Le Parisien.

Heldigvis slapp Newcastle-forsvareren unna alvorlige skader. Men han håper ikke overfallet gjør ham redd når han trolig er tilbake på banen om to-tre uker.

– Jeg vil være forsiktig. Det er naturlig. Jeg kan ikke la det gå utover måten jeg spiller på. Jeg kan ikke tenke på det som skjedde. Jeg må tilbake på beina, fortsetter han.

McManaman har tatt kontakt med ham og ønsker å møte ham. Haidara håper de kan møtes i neste uke.

– Da det skjedde var jeg veldig, veldig sint på ham. Jeg trodde han hadde ødelagt karrieren min. Nå ser jeg annerledes på det, og håper han har lært av dette slik at han stopper seg selv neste gang, sier franskmannen.