drillony (Foto: Scanpix)
drillony (Foto: Scanpix)

Drillo har studert Albania: – De er fæle hvis de får seg en smell

Landslagssjefen mener de albanske spillerne har en tendens til å overspille etter taklinger og dueller.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Norge står med sju og Albania seks poeng etter fire kamper i VM-kvalifiseringsgruppe E.

Drillo advarte mot laget som er ligger nede på 64. plass på FIFA-rankingen da han tok ut troppen for flere uker siden, og inntrykket er forsterket. 70-åringen tror albanerne blir Norges største konkurrent om andreplassen i puljen - dersom Sveits går til topps.

Landslagssjefen har sett Albanias tre siste kamper, assistent Ola By Rise har sett oppgjør lenger tilbake i tid og Bjørn Hansen har vært på tribunen i Tirana flere ganger.

– Vi er veldig godt forberedt. Albania er et hardtarbeidende kollektiv uten de store stjernene, og spiller en fotball som ikke er helt ulik vår. De er vanskelige å få hull på, sier Drillo til tv2.no.

Målfattige kamper
Gianni De Biasis mannskap åpnet kvalifiseringen med å slå Kypros 3-1 hjemme i Tirana. Så fulgte 0-2-tap i Sveits og 1-2-nederlag hjemme mot Island før Slovenia ble slått 1-0 i oktober i fjor.

– De har fått relativt dårlig betalt. I tapet mot Island var de uheldige. Sveits scoret på sin første sjanse, fikk en billig straffe og skapte kun fire sjanser mot dem. Det er ikke mye. Albania er et gjerrig lag og kommer til å ligge lavt. Vi må satse på å få baller inn i feltet for der er de ikke spesielt flinke til å plukke folk, sier Drillo.

Artikkelen fortsetter under bildet!

lori
lori

Han mener Norge skal være et bedre lag, og sier rett ut at han blir veldig skuffet dersom det ender med borteseier i kuldegradene på Ullevaal fredag. Men i analysene har han merket seg én ting med Albania han frykter vil prege den viktige kampen.

– De er fæle hvis de får seg en smell eller et spark. Da ruller de noen ganger ekstra og holder seg til benet som om det skulle vært brukket på tre steder. Så suser de videre ti sekunder senere. Det der finner du mange steder, men det har vært mye i de kampene jeg har sett. Det er det jeg liker minst med dem, sier Drillo.

– Jeg skjønner ikke at de tør å holde på slik med kameraer overalt, fortsetter landslagssjefen.

Lazio-Cana
Seks av de albanske spillerne hører hjemme i italiensk fotball der hardhausen og Lazio-spilleren Lorik Cana er den store stjernen.

Resten av troppen spiller klubbfotball i Sverige, Tyrkia, Hellas, Spania, Tyskland, Ukraina, Aserbajdsjan, Iran, Sveits, Kina og Bulgaria i tillegg til hjemlandet.

Den albanske troppen:
Samir Ujkani - Chievo
Etrit Berisha - Kalmar
Orges Shehi - Skenderbeu
Lorik Cana - SS Lazio
Debatik Curri - Genclerbirligi
Andi Lila - PAS Jannina
Mergim Mavraj - Sppg Greuther Furth
Franc Veliu - Flamurtari
Elseid Hysaj - Empoli
Tefik Osmani - Teuta
Armend Dallku - Vorskla Poltava
Odise Roshi - FSV Frankfurt
Alban Meha - SC Paderborn 07
Emilian Vila - PAS Jannina
Migjen Basha - Torino
Ansi Agolli - Qaraback
Armando Vajushi - Litex Lovech
Ervin Bulku - Sepahan
Valdet Rama - Real Valladolid
Sabien Lilaj - Skenderbeu
Armando Sadiku - Lugano
Jahmir Hyka - Luzern
Erjon Bodgani - Siena
Edgar Çani - Catania
Hamdi Salihi - Jiangsu