drillo (Foto: Scanpix)
drillo (Foto: Scanpix)

Drillo om publikumssvikten: – Det kan komme fem personer for min del

Landslagssjefen gir «blanke blaffen» i at det er solgt under 10.000 billetter til fredagens VM-kvalifiseringskamp.

Oslo (TV 2 Sporten): Kulde og påskeutfart må ta mye av skylden for at det ikke akkurat er fotballfeber i Norge foran møtet med Albania.

Det er tirsdag ettermiddag solgt i underkant av 10.000 billetter til det viktige oppgjøret. NFF-ledelsen uttalte mandag at 12.000 vil være et «ok tall», men landslagssjef Egil Olsen sliter med å engasjere seg i debatten.

– Det er ting jeg overhodet ikke bryr meg om, sier Drillo til tv2.no.

Han svarer «overhodet ikke» på spørsmål om han er misunnelig på Sverige som lokker 50.000 tilskuere til praktfulle Friends Arena fredag, og bryr seg fint lite om at våre naboer i øst gjør narr av det de mener er fiaskosifre på Ullevaal.

– Det med tilskuere gir jeg blanke blaffen i, holdt jeg på å si. Her tenker jeg poeng og seier. Det kan komme fem personer for min del hvis vi bare vinner, sier 70-åringen som noen timer i forveien ledet landslaget gjennom en lett treningsøkt i seks minusgrader på Åråsen.

Tar ikke grep
NFF forsøker å formidle viktigheten av Albania-kampen ut til folket, men kommer neppe til å foreta spesielle grep for å lokke flere tilskuere til nasjonalarenaen fredag.

Artikkelen fortsetter under bildet!

glisse
glisse

Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, sier til tv2.no at det ikke er et tema å senke billettprisene. Prisstrukturen varierer ut fra viktighet, tidspunkt på året og hvor attraktiv motstanderen er. Albania-kampen i kategori 3 koster mellom 300 og 500 kroner for én voksen.

Drillo sier han ikke har noe imot et fullsatt Ullevaal, men slikt føyer seg inn i rekken av ting han ikke bruker energi på.

– Andre er mer opptatt av det der enn meg. Det er mulig det er en fordel med full stadion, det der er en hypoteste vi ikke vet nok om. Men for all del, det er fint med mye folk, sier landslagssjefen.

– Hater du stemning?

– Nei, men jeg er ikke så opptatt av det.

Kjølig
Ifølge storm.no er det spådd 10 minusgrader etter klokken 18.00 i Oslo fredag. Drillo, som mener kulda kan være en fordel for Norge, sier han hadde tatt turen til Ullevaal selv om han ikke var landslagstrener, men forstår også dem som trives godt foran TV-skjermen.

– Det er behagelig å sitte hjemme i en varm stue. Jeg forstår at det frister for mange. Sånn er det blitt, og det er en grunn til at publikumstallene synker i nesten hele Europa med unntak av Tyskland.

PS! Ullevaal stadion bygges om og har en kapasitet på i underkant av 20.000 mot Albania fredag.