Davy Wathne og Egil Drillo Olsen. (Foto: TV 2)
Davy Wathne og Egil Drillo Olsen. (Foto: TV 2)

Forren ba om et møte med manageren: – Det var veldig positivt

Egil Olsen liker ikke situasjonen Vegard Forren har havnet i hos engelske Southampton.

Se hva Drillo sier om Forren-situasjonen i videovinduet øverst!

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Foran oppgjøret mot Albania innrømmer landslagssjef Egil Olsen at han har en del spørsmålstegn med tanke på hvem han skal starte med.

Et av dem er på stopperplass der Vadim Demidov og Vegard Forren i første rekke kjemper om plassen ved siden av bautaen Brede Hangeland.

Moa: - Jeg vil ikke bli superinnbytter
Jarstein: - Salgspratet tok mye krefter

At Vegard Forren ikke er på førstelaget til Southampton er ikke en fordel. Jeg vil at mest mulig av spillerne skal spille hver uke

Usikker på Forren
– Det er sjelden vi kommer på samlinger der treningene ikke spiller noen rolle. Startelleveren er ikke klar. Vi skal se på treningene og så bestemmer vi oss på torsdag, forteller Drillo til TV 2 Sporten.

Drillo er spesielt usikker på hvem han skal starte med i midtbaneleddet og i forsvaret. Forren, som ble solgt til Southampton i januar, har slitt med å få spilletid og venter fremdeles på sin debut i Premier League. Samtidig spiller Vadim Demidov fast på Celta Vigo i La Liga.

Det skaper hodebry for landslagssjefen.

– Klart spilletid har mye å si når det gjelder å få en plass på laget. At Vegard ikke er på førstelaget til Southampton er ikke en fordel. Jeg vil at flest mulig av spillerne skal spille hver uke, sier Drillo.

Demidov: - Bundesliga var ikke ligaen for meg
Hangeland: - Albania skal slås om man skal til VM

Vegard Forren - Southampton. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Vegard Forren - Southampton. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

LES OGSÅ: Forventer glisne tribuner mot Albania

Forren: – Formen er bra!
Vegard Forren angrer ikke på at han forlot Molde og fast spilletid til fordel for Southampton og det som har vært en tilværelse på benken i januar, men tidligere denne uken ba han om et møte med manager Mauricio Pochettino.

– Vi hadde en prat, og det var veldig positivt. Det var godt å få luftet litt. Hva som ble sagt blir mellom oss, men det var positivt, sier Forren til tv2.no.

Tidligere Southampton-spiller og TV 2-ekspert Claus Lundekvam besøkte nylig gamleklubben på sørkysten. Han forteller at flere av klubbens mest rutinerte spillere råder Forren til å markere seg på og utenfor banen ,og ikke være beskjeden.

– Vi har alle forskjellige personligheter. Min er slik at jeg er litt stille i starten, og de to første månedene har handlet mye om å bli kjent med folk og måten vi spiller på. Nå som jeg har gått god kontakt med flere folk, vil det nok løsne mer.

– Er du blitt en bedre fotballspiller etter overgangen?

– Det handler mye om det fysiske, og nå er jeg der jeg skal være. Jeg er ikke blitt en dårligere fotballspiller etter overgangen, svarer Forren, og fortsetter:

– For min del som for alle andre er kamptrening viktig, men jeg spiller på en klubb med stor konkurranse og jeg kom rett fra ferie. Det er ikke bare å spasere seg inn på et Premier League-lag, poengterer han.

Se intervju med Vegard Forren (artikkelen fortsetter under):

704972

Fjerdevalg
Claus Lundekvam mener Forren rangeres som fjerdevalg på stopperplass i Southampton bak Jos Hooiveld, Maya Yoshida og José Fonte.

– Han må nok belage seg på å være tålmodig fortsatt, tror Lundekvam.

Vadim Demidov har spilt seg til fast plass på Celta Vigo i den spanske ligaen, og er tilbake i landslagstroppen foran møtet med Albania.

– For meg var det viktig å komme til en klubb der jeg blir satset på. Nå har jeg fått tillit også etter at det kom inn en ny trener, og er veldig fornøyd med det. Formen er veldig bra, sier Demidov til TV 2 Sporten.

– Hvem bør spille ved siden av Hangeland fredag?

– Det er opp til Egil, men jeg er klar, jeg. Det er vel ingen som har snakket seg inn på laget på et pressetreff, men jeg tror Egil vet hva han får og føler ikke selv jeg har hatt noen dårlige kvalifiseringskamper.

– Vi må vinne mot Albania
Landslagskaptein Brede Hangeland melder om en positiv energi i den norske landslagstroppen for øyeblikket.

– Det var en utrolig fin trening på tirsdag og spillerne ser ut til å være i bra slag, selv om det er mars måned og vi har en dårlig historie på denne årstiden tidligere, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

Han mener Norge må vinne oppgjøret mot Albania.

– Det er ingen lette landskamper og skal vi komme til VM så må det bli seier på fredag, konkluderer han.

LES OGSÅ: Svenskene harselerer med norsk publikumssvikt

FRISK: Brede Hangeland er klar for innsats for Norge. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
FRISK: Brede Hangeland er klar for innsats for Norge. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

LES OGSÅ: Forren på benken mot Norwich

Ikke like usikker på Forren
Hangeland er ikke like usikker som Drillo når det gjelder formen til Vegard Forren.

– Nei, det er jeg ikke. Vegard har kommet til en god klubb og har fått trent godt. Han vil levere om Drillo velger ham på fredag, spår Hangeland, som stortrives med å ha Forren som makker i forsvaret.

– Det er ingen tvil om at Vegard og jeg fungerer godt sammen. Han er en bra spiller og det er en glede å spille sammen med ham, oppsummerer landslagskapteinen.

Kampen mellom Norge og Albania sendes på TV 2 HD og TV 2 Sumo fra klokken 18.55 fredag kveld.

DEBATT:
Hvem bør starte for Norge mot Albania?