FIKK TI MINUTTER: Stavanger Oilers Juha Kaunismäki fikk ti minutter i boksen mot Lørenskog. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
FIKK TI MINUTTER: Stavanger Oilers Juha Kaunismäki fikk ti minutter i boksen mot Lørenskog. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Oilers tapte mot Lørenskog: – Det ble mye frustrasjon utpå der

Juha Kaunismäki fikk ti minutter i boksen da Oilers tapte mot Lørenskog mandag kveld.

Lørenskog - Stavanger Oilers 4-2 og Sparta - Vålerenga 4-3:

Stavanger Oilers vant den første semifinalekampen 2-1 mot Lørenskog, men i returkampen fikk laget fra oljebyen det adskillig tøffere.

Etter å ha tatt ledelsen i første periode etter et vakkert soloraid av Dan Kissel, slo hjemmelaget kraftig tilbake og snudde til 4-2-seier etter scoringer av Wacey Rabbit, James Sixsmith, Lars Erik Spets og Kenny Curupe. Lars Peder Nagel scoret Oilers’ trøstemål like før slutt i tredje periode.

– Vi faller ned i noen dårlige perioder
– Vi fikk en grei start og begynte kampen bra. Første periode er absolutt godkjent fra vår side, men så dukker det samme som vi slet med i kvartfinalene opp. Vi faller ned i noen dårlige perioder og er ikke på hugget, og må derfor betale for det, oppsummerer Stavanger Oilers general manager Pål Haukali Higson overfor TV 2 Sporten like etter kampslutt.

– Det ble aldri noe stygt utpå der, men det ble mye frustrasjon. Når det gjelder at Juha Kaunismäki pådro seg ti minutters personlig straff, så skjedde dette fordi han som vår kaptein gikk bort til dommeren og sa at han var uenig i en annen utvisning like før

Stavanger Oilers pådro seg en rekke utvisningsminutter i løpet av kampen. Blant annet pådro kaptein Juha Kaunismäki seg ti minutters personlig straff for dårlig oppførsel i tredje periode.

Higson går langt i å antyde at han er uenig i dommerens avgjørelse.

– Var aldri noe stygt utpå der
– Det ble aldri noe stygt utpå der, men det ble mye frustrasjon. Når det gjelder at Juha Kaunismäki pådro seg ti minutters personlig straff, så skjedde dette fordi han som vår kaptein gikk bort til dommeren og sa at han var uenig i en annen utvisning like før. Og jeg er sikker på at han hadde legitime poeng, konkluderer Higson.

– Betydde denne utvisningen noe for kampen?

– Nei, ikke i det hele tatt, slår Higson fast.

– Skal reise oss
Nå er Oilers fast bestemt på å reise seg i den neste semifinalekampen i Stavanger.

– Det er to dager til neste sluttspillkamp og vi hadde ikke regnet med å spasere oss videre til en finale. Når du kommer til en semifinale så må du regne med at det blir jevnt og tett. På denne tiden av året er det ingen lette kamper, så nå må bare spillerne hjem å krumme nakken, nullstille seg og være 100 prosent klar til neste kamp, slår Higson fast.

I den andre semifinalekampen slo Sparta Vålerenga 4-3. Den første kampen mellom disse to lagene endte med 6-4-seier til Vålerenga.

Sparta Sarpsborg vant over Vålerenga etter scoringer av Jonas Djupvik Løvlie, Logan Stephenson, Shay Stephenson og Magnus Selvaag. En stund ledet hjemmelaget 4-1. Justin Donati utlignet til 2-1 for bortelaget. I siste periode scoret Vålerenga ved Anders Hilt Jørgensen og Tyler Donati.

Se høydepunkter og sammendrag fra Sparta - Vålerenga her:

704816