GODTER SEG OVER PUBLIKUMSSVIKT: Den svenske avisen harselerer med at kun 12.000 er ventet til Norges VM kvalifiseringskamp mot Albania på fredag.
GODTER SEG OVER PUBLIKUMSSVIKT: Den svenske avisen harselerer med at kun 12.000 er ventet til Norges VM kvalifiseringskamp mot Albania på fredag.

Svenskene harselerer med norsk publikumssvikt

– De får skrive hva de vil, svarer Norges Fotballforbund.

Norges Fotballforbund (NFF) regner kun med 12.000 tilskuere på Ullevaal i fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Albania.

LES OGSÅ: Forventer glisne tribuner mot Albania

Nå har det forventede skuffende tilskuertallet spredd seg til Sverige.

– For Sveriges del har det vært publikumsfester på Friends arena hittil. Kampen mot Irland er ikke et unntak. Allerede er de 50.000 tilgjengelige billettene utsolgt

«Norske fiaskoen»
Med tittelen «Norske fiaskoen» gjør den svenske storavisen Expressen et poeng av at Sverige trekker fulle hus – mens fotballsupporterne svikter Norge.

– Norge var overalt i ski-VM. Men svikter fotballen. Fiaskosifre sammenlignet med Sverige, skriver Expressen.

Sverige åpnet nylig en ny storstue for landslaget med en kapasitet på 50.000 tilskuere.

– For Sveriges del har det vært publikumsfester på Friends arena hittil. Kampen mot Irland er ikke et unntak. Allerede er de 50.000 tilgjengelige billettene utsolgt, skriver avisen, og fortsetter:

– Men det ser ikke like lyst ut i nabolandet. For det norske landslaget venter VM-kvalifiseringskamp mot Albania, men foran kampen på Ullevaal har de ikke solgt spesielt mange billetter, fortsetter Expressen.

– Får skrive hva de vil
Kommunikasjonsrådgiver Yngve Haavik i Norges fotballforbund (NFF) tar seg imidlertid ikke nær av at svenskene harselerer med den norske publikumssvikten.

– Vi må bare konsentrere oss om oss selv, så får svenskene skrive hva de vil. Bakgrunnen for at vi gikk ut med at vi forventet bare 12.000 tilskuere mot Albania, er at kampen spilles midt under påskeutfarten, forteller Haavik til TV 2 Sporten.

Ullevaal Stadion har plass til 25.000 tilskuere. Sveits leder Norges VM-kvalifiseringsgruppe, med Drillos menn på andreplass – ett poeng foran Albania og tre poeng bak gruppelederen.

LES OGSÅ: Sjekk publikumsnedgangen i din klubb: – Risikerer å ta grep som gjør ting verre

HARSELERER MED PUBLIKUMSSVIKTEN: Den svenske avisen Expressen skriver at 50.000 vil se Sverige - og kun 12.000 vil se Norge.
HARSELERER MED PUBLIKUMSSVIKTEN: Den svenske avisen Expressen skriver at 50.000 vil se Sverige - og kun 12.000 vil se Norge.

LES OGSÅ: RBK har mistet hver tredje tilskuer på fem år: – Tilskuersvikt et problem i hele Europa

Håper på flere enn 12.000
Haavik i NFF håper naturligvis på at det kommer mer enn 12.000 besøkende på den viktige kampen mot Albania.

– Nå er jo ikke kampen spilt enda og vi oppfordrer selvsagt flest mulig til å komme på kampen. Det står om viktige poeng i kvalikken og det blir helt sikkert et spennende oppgjør, sier Haavik, og legger til:

– Vi skal prøve å lage et best mulig produkt og forhåpentligvis blir det god underholdning. 12.000 vil være et ok tall, i og med at påsken starter på fredag, sier kommunikasjonsrådgiveren, som har følgende kommentar til at Sveriges landslag trekker fulle hus på sin nye arena:

– Det er selvsagt bare hyggelig for Sverige at de trekker masse folk.

DEBATT:
Overrasket over at flere vil se Sverige enn Norge?