Breaking Bad
Breaking Bad
Breaking Bad
Breaking Bad
Breaking Bad
Breaking Bad

Selger dop-snop i «Breaking Bad»-byen

Lokale bedrifter skor seg på TV-seriens suksess.

Den amerikanske TV-serien «Breaking Bad» er ikke bare en suksess hos kritikere og publikum.

Byen Albuquerque i New Mexico, hvor serien filmes, har opplevd vekst i turisme etter seriens debut i januar 2008, ifølge ABC News.

– Serien har økt synligheten til byen. Turistene er fascinert av bildene de ser på TV, sier Tania Armenta, visepresident for Albuquerques turistbyrå til ABC.

Bryan Cranston spiller Walter White i «Breaking Bad».
Bryan Cranston spiller Walter White i «Breaking Bad».

Selger dop-snop

Og når turistene strømmer til, klekker lokale kjøpsmenn ut planer for hvordan de kan tjene penger.

«Breaking Bad» handler om den overkvalifiserte, underbetalte og pengedesperate kjemilæreren Walter White (spilt av Bryan Cranston) som bruker sine kunnskaper og evner til å produsere blått metamfetamin av ypperste kvalitet.

Bakeriet Rebel Donut så sitt snitt til å basere en egen bakevare på utseendet til det blå metamfetaminet. De lager «Breaking Bad»-smultringer med blått sukkertøy som pynt, mens godtebutikkeier Debbie Ball selger blå sukkertøy som ligner på metamfetaminen i «Breaking Bad».

Les også: Slik var Golden Globe

Ball forstår at noen kan reagere på at hun produserer søte blåkopier av et meget farlig narkotikum, men hevder at verken TV-serien eller snopet oppfordrer til narkotikamisbruk.

– Se serien med barna dine. Den lærer deg faktisk om hva metamfetamin er og hva som skjer hvis man bruker det, sier hun til ABC.

Bussturer

I New York er det satt opp egne bussturer hvor turister kan se stedene i «The Sopranos» og «Sex og singelliv», og i Albuquerque er det flere aktører som gjør det samme.

Blant de mest populære stedene på «Breaking Bad»-bussturen er spisestedet Twisters, som i serien utgir seg for å være Los Pollos Hermanos hvor mye av serien utspiller seg.

– Turistene spør om de kan ta bilder. Og så spør de om Gus er her, sier skiftleder Rachel Johnson og referer til seriekarakteren Gus Fring (spilt av Giancarlo Esposito).

«Breaking Bad» har blitt belønnet med blant annet tre Emmy-priser for beste dramaserie, og de aller siste episodene sendes i USA i juli.

Se flere nyheter på forsiden