Thomas Sørum fant raskt tonen med Peter Kovacs i Strømsgodset (Foto: Thomas Winje Øijord/NTB scanpix)
Thomas Sørum fant raskt tonen med Peter Kovacs i Strømsgodset (Foto: Thomas Winje Øijord/NTB scanpix)

Strømsgodsets nye spissduo imponerte

Péter Kovács og Thomas Sørum leverte varene i serieåpningen mot Sandnes Ulf.

Strømsgodset-Sandnes Ulf 2–0

Fjorårets sølvvinner i Tippeligaen Strømsgodset var store forhåndsfavoritter da de møtte Sandnes Ulf hjemme på Marienlyst søndag.

Gjestene hang med det første kvarteret i kampen, men da hjemmelaget giret opp anført av en glimrende spissduo i Thomas Sørum og Péter Kovács var det aldri noen tvil om at poengene skulle bli igjen i Drammen.

Deila fornøyd
Trener Ronny Deila var godt fornøyd med serieåpningen.

– Vi spiller tidvis meget bra fotball. Til å være seriepremiere er jeg veldig fornøyd med prestasjonen. Vi skaper nok sjanser til å vinne greit, sier han til TV 2 Sporten.

– Det betyr mye å få en bra start. Komme i gang, få senke skuldrene, slik at vi kan spille vårt spill og slipper å jage. Nå skal vi ha to gode treningsuker og stille enda sterkere over påske, sier han.

Les også:18 år gamle Elyounoussi herjet med Lillestrøm
Les også:Branns unggutter torpederte Rekdals håp om poeng i VIF-comebacket

Ny spissduo
Thomas Sørum som er hentet inn i forkant av sesongen viste etter 23 minutter at han allerede har funnet tonen med spisskollega Péter Kovács. Den tidligere Haugesund-spilleren fant ungareren med en frekk pasning. Kovács avsluttet på første touch og traff stolpen. Returen gikk rett tilbake til kraftspissen som svarte med å banke ballen i mål.

Hjemmelaget fortsatte å dominere kampen, og 15 minutter ut i den andre omgangen fikk de fremmøtte hjemmesupporterne mer å juble for. Nok en gang var det Sørum som inntok servitørrollen. Denne gangen spilte han gjennom Vilsvik som gjorde alt riktig og plasserte ballen i nettet bak McDermott.

Sandnes Ulf hadde lite å by på fremover, og kom aldri til de store mulighetene. Dermed fikk drammenserne akkurat den starten de ønsket seg på årets Tippeliga-sesong.

– Det var litt rotete det første kvarteret. Men etterhvert ble vi gode, både offensivt og defensivt. En bra åpningskamp.

– Hvor mye betyr det å vinne premieren?

– Veldig mye. Skal vi være med i toppen, må vi vinne slike kamper. Så enkelt er det, sier han.

Sørum (Foto: Øijord, Thomas Winje/NTB scanpix)
Sørum (Foto: Øijord, Thomas Winje/NTB scanpix)