johaug 3 (Foto: Stian Lysberg Solum)
johaug 3 (Foto: Stian Lysberg Solum)

– Fikk beskjed om at Kongen ventet med bestefarklemmen i mål

Therese Johaug fikk endelig klemme kong Harald igjen etter utklassingen i Holmenkollen.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Therese Johaug slo knockout på konkurrentene under tremila i Holmenkollen søndag. 24-åringen kopierte dermed bragden fra VM i Oslo i 2011 – også den gang ble hun belønnet med klem og audiens hos kong Harald og Dronning Sonja.

Etter at klemmen uteble på medaljeseremonien i VM i Val di Fiemme i år, sier Johaug at akkurat det var en liten motivasjon på tremila i Kollen.

– Ja, det var det. Jeg fikk beskjed av Åge (Skinstad) på siste sekundering at «den eneste beskjeden jeg har å komme med nå er at kongen venter på bestefarklemmen i mål». Da var det bare til å kjøre på, sier Johaug til tv2.no.

– Hva snakket du og kongen om?

– Vi snakket om løpet i dag, sesongen totalt sett og innsatsen til de norske jentene.

Les også: Knusende overlegen Johaug seiret i Holmenkollen – tok flagget før siste motbakke
Les også: Therese Johaug får Holmenkollmedaljen

Men Johaug kapret ikke bare seieren på tremila i Kollen denne helga. Jenta fra Dalsbygda fikk også tildelt den prestisjefylte Holmenkoll-medaljen for sine prestasjoner denne sesongen.

– Det var vanvittig moro å få tildelt den. Det er ganske mange høye navn som står på den lista. Det er utrolig å se at folk setter pris på det jeg gjør, sier Johaug.

– Det kunne jo ikke blitt bedre enn dette. Det er veldig moro å avslutte sesongen på denne måten. Nå kan jeg bare senke skuldrene og nyte kvelden,