Callum McManaman takler Newcastles Haidara.
Callum McManaman takler Newcastles Haidara.
Callum McManaman takler Newcastles Haidara.
Callum McManaman takler Newcastles Haidara.

Wigan-spiller med skrekktakling: – Burde gitt tre måneder i fengsel

... men Callum McManaman fikk ikke engang gult kort, det ble håndgemeng i pausen og Wigan slo Newcastle etter kontroversielt seiersmål på DW Stadium.

Wigan-Newcastle 2-1
Se skrekktaklingen og Trevor Morleys kommentarer i videovinduet øverst! Kampsammendrag med alle kontroversene nederst i saken!

Wigan tok tre meget viktige poeng i bunnstriden søndag, etter en scoring sekunder før full tid fra fra Arouna Koné på DW Stadium. Det var dog en takling fra en annen Wigan-spiller som skulle bli den store snakkisen etter dette oppgjøret.

Jean Beausejour scoret kampens første mål da han banket ballen i mål etter et innlegg fra Callum McManaman etter snaue 20 minutter, før en annen McManaman-episode stjal overskriftene.

Etter 23 minutter stemplet nemlig unggutten Newcastle-innbytter Massadio Haïdara meget stygt, men slapp utrolig nok unna både gult og rødt kort for forseelsen.

– Dette er ikke bare et direkte rødt kort. Det er tre måneder i fengsel. La oss bare håpe at motstanderen ikke er for skadet, sa Trevor Morley om episoden i TV 2s Premier League-studio i pausen av kampen.

Etter kampslutt opplyste Newcastle på sine hjemmesider at Haidara skadet både kneet og låret etter skrekktaklingen.

– Det er vanskelig å snakke om nå. Vi var veldig uheldige som ikke fikk med oss noe. Utenom fellingen spilte Wigan en ærlig og god kamp, og det gjorde vi også. Alle avgjørelsene gikk mot oss, sa Alan Pardew etter kampslutt.

TV 2 Play: Se intervjuet med Pardew her

– Det er nesten dobbelt rødt. Det ser bare helt forferdelig ut, fulgte Thomas Myhre opp etter kampslutt.

Gjengen i studio konkluderte med at dommerteamet ikke kan ha sett situasjonen, og at FA dermed kan gå inn og gi McManaman karantene i ettertid.

– Han kan ikke ha sett det, siden det ikke engang ble gult, sa Trevor Morley.

– Så lenge dommeren ikke har fått det med seg kan de gi suspensjon, og det kan de gjøre her, sa Erik Thorstvedt.

Callum McManaman takler Newcastles Haidara.
Callum McManaman takler Newcastles Haidara.

Santons første i Premier League
I pausen måtte Newcastles assistenttrener John Carver holdes borte fra Wigan-spilleren, i det som var en meget amper pausestemning på DW Stadium.

Newcastle-spillerne var nok svært oppsatte på å slå tilbake etter hvilen, og snaue 20 minutter før slutt kom utligningsmålet. Papiss Cissé spilte for en gangs skyld tilretteleggerrollen, og foret Davide Santon med en flott chip langs høyresiden.

Italieneren lot seg ikke be to ganger og klinket inn 1-1-målet med sin første Premier League-scoring noensinne.

Koné-scoring reddet Wigan
Det så lenge ut til å bli ett poeng til hvert av lagene, men like før klokken rundet 90 minutter ble Arouna Koné den store helten for vertene. Etter mye klabb og babb kunne ivorianeren sette inn 2-1 på bakerste stolpe, og reprisene viste at det muligens var minst én hands på en Wigan-spiller i foranledningen til scoringen.

– En massiv scoring og et massivt resultat. Wigan er fremdeles i live, sa Trevor Morley etter kampslutt.

Dermed ble det tre poeng til Roberto Martinez' lag, som nå har 27 poeng og kun tre opp til Aston Villa på plassen over nedrykksstreken i Premier League. De blåhvite har også en hengekamp, noe som betyr at spenningen i bunnstriden er mer spennende enn noensinne. Newcastle på 13.plass har 33 poeng og er fremdeles involvert i samme strid.

Se TV 2 Sportens kampsammendrag her:

704572

Har du Wigan-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hva synes du om avgjørelsene? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!