Bayern reddet av sent selvmål

Bayern München har fortsatt 20 poengs klaring på Bundesliga-toppen. Nå er klubben bare to seirer unna ny tittel.

bayern (Foto: Frank Augstein, © FA BJ**LON**)

Bayern München ble reddet fire minutter før slutt i 2-1-seieren over Leverkusen lørdag.

Bayern fikk et skremmeskudd i 0-2-tapet hjemme for Arsenal i mesterligaen onsdag, men lørdag var det tilbake til «normalen». Laget innkasserte sin niende strake ligaseier og vil være garantert serietittelen med to seirer på de siste åtte kampene.

Mot Freiburg ble Philipp Lahm, Thomas Müller og Mario Mandzukic hvilt. Det ga blant andre Mario Gómez sjansen til å vise seg fram. Storscoreren gjorde 1-0 for gjestene etter 36 minutter.

Leverkusen er det eneste laget som har slått Bayern denne sesongen og øynet en ny skalp da Simon Rolfes utlignet kvarteret før slutt. Men slik skulle det ikke gå. I det 87. minutt gikk Bastian Schweinsteigers frispark i skulderen til Philipp Wollscheid og inn til 2-1 for bortelaget.

– Det er alltid vanskelig å vinne i Leverkusen. Dette var bare deres annet hjemmetap denne sesongen, sa Schweinsteiger.

Tittelholder Borussia Dortmund fører an i kampen om 2.-plassen og viste storform hjemme mot Vegar Eggen Hedenstads Freiburg. Det var riktig nok gjestene som tok føringen ved Jonathan Schmid, men tre kjappe scoringer av Robert Lewandowski (2) og Nuri Sahin ga Dortmund 3-1-ledelse til pause. (©NTB)